• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jag sökte en häst på Blocket – och fann en man!

  Man vet aldrig vad man hittar när man söker på Blocket. När Desirée svarade på en annons om en häst visade det sig att säljarna också hade en trevlig bror … Sedan dess har hon och Henrik hunnit uppleva både stormande lycka och djupaste oro.

  Jag sökte en häst på Blocket – och fann en man!
  Här är resultatet av en hästannons på Blocket och två systrar som var lite trötta på att deras bror fortfarande var singel. Idag lever Henrik och Desirée ett lyckligt familjeliv med varandra och barnen Ebbe, Elsa och Erik.

  Det första vi möts av när vi kommer hem till Desirée Lindqvist, 40 år, och hennes man Henrik Jonsson, 41, på deras gård i Bäckafall utanför Nässjö är glada barnskratt.

  Äldsta dottern Elsa, 5 år, har klätt ut sig till prinsessa dagen till ära och serverar sina bröder Erik, 3, och Ebbe, 1, sockerkaka som hon bakat tillsammans med sin mamma.
  – Det är en monsterkaka, säger hon och pekar på den färgade kakan.

  Desirée lägger armen om sin make Henrik och ser ­lycklig ut.

  Under de åtta år som Desirée och Henrik har känt varandra har de gått igenom mer oro och fler glädjestunder än vad många andra par går igenom under ett livslångt äktenskap.

  Redan berättelsen om hur de träffades är en speciell historia. Det skedde nämligen genom en hästannons på Blocket.
  – Jo, så var det, säger ­Desirée och skrattar. Jag hjälpte min väninna, som har en hästgård där hon driver en ridskola, att kolla upp några nya hästar.

  Annonsen som Henriks systrar Karin och Hannah lagt ut på Blocket såg intressant ut, och Desirée bestämde sig för att åka och titta på deras häst tillsammans med sin väninna Emma. Hon fick omedelbart god kontakt med systrarna och de stod kvar och pratade på gården en lång stund efter att Emma provridit hästen.
  – De var två härliga systrar som jag gillade direkt, berättar Desirée.

  Det har hunnit hända mycket på de åtta år som gått sedan den första förälskelsen … Idag är Henrik och Desirée föräldrar till tre små underverk.

  Visade bilder

  Diskussionen gled in på hur man får ner karlarna till stallet. Desirée, som börjat ge upp hoppet om att träffa den rätte mannen, suckade och sa att hon inte hade en aning eftersom hon var singel sedan ett antal år.
  – Men vi har ju en bror som också är singel. Du vill kanske titta på honom, svarade de och visade bilder på honom i sina mobiler, men bilderna var så mörka att jag inte riktigt kunde se hur han såg ut.

  Systrarna tog även en bild på Desirée för att visa för sin bror hur hon såg ut, men själv var hon tveksam till matchningsprojektet.
  – Jaha, tänkte jag. Vad är det för fel på honom då, eftersom han fortfarande är singel. Är han väldigt gammal, eller?

  Trots att det fanns ytterligare en annan spekulant på hästen, bestämde sig Henriks systrar snabbt att det var Desirées väninna som skulle få köpa den. Men när Emma några dagar senare skulle hämta hästen på gården kunde Desirée inte följa med. Senare fick hon veta att Henrik dykt upp på sin fyrhjuling.

  – Jag var ju lite nyfiken och ville se tjejen som mina systrar pratade så gott om, säger Henrik och tillägger sedan med ett leende:
  – Jag hade varit singel ett bra tag och mina systrar var på mig om att jag måste göra något själv om jag ville träffa en tjej, att det inte skulle komma någon och knacka på dörren. Men det var ju just det som det gjorde.

  Desirée var besviken över att hon missat chansen att träffa Henrik, men bestämde sig sedan för att skicka ett sms till hans systrar och be dem ge honom hennes telefonnummer.
  – Jag tyckte att det var lite spännande ändå. Och hans systrar var ju glada och positiva. Jag hoppades han skulle vara lik dem.

  Han var den rätte

  Det dröjde några veckor innan Henrik skickade ett sms och Desirée hade nästan gett upp hoppet.
  – Sent en kväll plingade det till i telefonen och det stod: "Jag vet ingenting om vad detta kan bli, men det kan bli kul. Jag får väl ta motorcykeln och komma över och hälsa på hästen." 

  En dag i maj 2009 träffades de till slut hemma hos Desirée i Korsberga utanför Vetlanda. Hon kände direkt att han var den rätte mannen för henne.
  – Han var verkligen min drömman. Och när jag senare fick se honom i sin rätta miljö hemma på gården, på sin ­fyrhjuling, i gula arbetskläder och med snus i munnen, var det första jag tänkte att här kommer en riktig karl, säger hon med ett leende.

  – Jag tyckte också om det jag såg, säger han. Desirée är en så härlig, glad och positiv tjej.

  Ändå var det först i samband med hennes födelsedag i augusti som de blev ett par. Därefter gick allt snabbt. Våren 2010 flyttade de ihop i en liten stuga bredvid hans föräldrahem i Bäckafall och började bygga ett eget hus. I januari 2012 föddes deras första barn – ­dottern Elsa.

  Men när allt såg som ljusast ut förvandlades deras lycka till en tuff period av oro och rädsla. Redan vid förlossningen upptäckte de att deras lilla dotters bröstkorg inte såg ut som den skulle.

  Vid ett återbesök fick de veta att Elsa fötts med en godartad tumör. Hon opererades på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, men operationen fick göras om några veckor senare eftersom tumören växt. När de var på väg hem från den operationen ringde läkaren:
  – Det var det värsta ögonblicket i mitt liv, säger Desirée. Läkaren berättade för oss att det var elakartad cancer.

  Henriks systrar såg genast att Desirée var den rätta för Henrik. Här är de med hästen Carambo, som de ville sälja. (Foto: Privat bild)

  Kallar det guldmedicin

  Det dröjde en vecka innan Elsa fick diagnosen, pleuropulmonellt blastom, som är en ovanlig form av cancer. ­Behandlingen med cellgifter inleddes omedelbart.
  – Men vi kallar det inte cellgifter eftersom det räddade Elsas liv. Vi kallar det guldmedicin, säger Desirée.

  Efter 27 veckors behandling avslutades behandlingen och sedan dess har det inte funnits några spår av cancerceller i ­Elsas kropp.

  – När en sådan här sak inträffar får man lite andra perspektiv på livet. Därför har jag valt att arbeta enbart helger för att få mer tid att kunna umgås med barnen i veckorna, berättar Henrik.

  Sedan Elsa blev frisk har Desirée och Henrik både hunnit förlova och gifta sig. I april 2014 föddes Erik och i februari förra året Ebbe. En hel trebarnsfamilj tack vare en hästannons.
  – Man vet aldrig vad man hittar när man söker på Blocket, säger Desirée med ett skratt. För mig blev det rena storvinsten.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!