• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tilde de Paula leder Hela Sverige bakar i Sjuan

  "Jag kan slänga en pannkaka i luften – men är usel på att baka." Tilde de Paula har fyra barn med tre olika pappor. Ett hektiskt arbetsliv, nu med nytt program i sjuan, kombinerat med en stor familj gör att egentiden knapp, och inte minst sömnen blir lidande – bara fyra-fem timmar per natt.

  Bild 1285161

  Tilde de Paula, programledare för Hela Sverige bakar i Sjuan, tror inte hon skulle bli så långlivad i programmet om hon deltog själv.

   

  Tilde de Paula träffade artisten Thomas Eby efter flera brustna förhållanden.

  Hon var på konsert tillsammans med en väninna och lyssnade på hans salsaband Calle Real – då deras blickar plötsligt möttes.

  Thomas på scenen, Tilde i publiken.

  – Jag och min väninna bjöds in bakom scenen efteråt, men jag vågade inte vara kvar och smet. Några månader senare träffade jag just Thomas av alla på en födelsedagsfest. Han gick raka vägen fram till mig, vi började prata och sedan dess har vi hängt ihop. Men med tanke på allt som hänt innan, så tyckte jag att det var läskigt i början. Jag ville ju inte bli sårad igen, berättar Tilde.

  På julafton 2010 friade Thomas – men Tilde blev gravid med deras gemensamma son Ilyah och bröllopet fick vänta till den 24 november 2012.

  – Vi skickade ut inbjudan via sms och en vecka senare gifte vi oss i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm. Ingenting var planerat innan. Allt från kyrka, lokal, mat och sy upp klänning fixade vi på bara några dagar och hann aldrig bli uppstressade. Det var skönt att vi fick hålla det privat, det var bara våra familjer och närmaste vänner som var med. En magisk kväll och världens party.

  Bild 1285162

   

  Annars är det inte så mycket festande i ditt liv numera?

  – Nej, det blir inte så med fyra barn och när jag går upp klockan 03.00 tre dagar i veckan för att sända Nyhetsmorgon. Dessutom har jag ju andra programledaruppdrag. Min högsta prioritet är barnen. Egen tid är faktiskt inte så viktigt för mig. Jag har ju valt det här livet med en stor familj. Det blir inte så mycket sömn, inte mer än fyra-fem timmar per natt.

   

  Oj, det låter som upplagt för att somna till under sändning..?

  – Att gå upp mitt i natten är inget man någonsin vänjer sig vid, kroppen säger ifrån varje gång. Men vad jag kan minnas har jag aldrig slumrat till. Det gjorde däremot Rickard Olsson under ett reklamavbrott, när vi ledde Nyhetsmorgon tillsammans. Vi lät honom sova vidare och väckte först när programmet var i gång igen. Ganska roligt!

   

  Hur har det fungerat för Thomas att komma in och vara bonuspappa till dina tre tidigare barn?

  – Folk brukar säga att Thomas är så fantastisk eftersom han tar ett sådant stort ansvar för barnen, vilket stämmer fullt ut. Och jag är lika glad att barnen tagit emot honom med öppna armar och låtit honom bli en del av familjen. Både Thomas och jag är uppväxta i en bonusfamilj och ser inte någon skillnad på syskon och halvsyskon eller bonusföräldrar. Det är bara en familj. Jag har också en bra relation till mina tre första barns pappor eftersom vi alla vill barnens bästa.

   

  Hur var 2013 – ditt första år som gift?

  – Ett mycket bra år på många sätt. 2013 innehöll en massa roliga uppdrag och resor med familjen. Men som alla år pendlar det goda med det onda. Nära vänners sorger har påverkat mig så klart och ibland känns ju livet hopplöst när man tänker på konflikten i Syrien, de drabbade på Filippinerna eller på den vedervärdiga människohandel som pågår. Livet är upp och ned. Varje år.

   

  Vilket är det tråkigaste jobbet du har haft?

  – Jag har ärligt talat gillat alla mina jobb som jag kan komma ihåg nu. Det har varit bland annat motorsågsförsäljare, pizzabagare, tidningsbud, kock, kallskänka, kassörska, städerska, glassförsäljare och barnvakt. Jag lärde mig något på alla ställen.

   

  Vad hade du på väggarna i ditt flickrum?

  – Planscher på George Michael, Duran Duran, The Cure, Marilyn Monroe, Carola och hästar.

   

  Är du en samlare eller kastare?

  – Jag är bra på att kasta saker – både på att rensa och på att slänga kläder omkring mig!

   

  Vilken hushållssyssla tjafsar du och Thomas mest om hemma, som båda helst vill slippa?

  – Ingen, vi försöker att alltid hjälpa och avlasta varandra. Vi har ett väldigt jämnställt förhållande.

   

  Vad har du oftast dåligt samvete över?

  – Om jag inte är helt närvarande med barnen när jag är med dem, så får jag dåligt samvete. Så det ser jag till att undvika.

   

  Du är ju programledare för Hela Sverige bakar – men hur duktig är du själv i köket?

  – Jag skulle nog inte bli så långlivad i det programmet om jag deltog själv. Jag är snarare sämst. Min man lagar maten och mina bullar blir torra. Men jag lär mig och försöker. Dessutom tycker jag mycket om att baka och pyssla ihop med barnen.

   

  Vilka är dina mest oanade talanger, som många skulle bli förvånade över?

  – Jag kan slänga en pannkaka i luften, är grym på att köra bil och så har jag en mycket stark intuition.

   

  Om du fick välja en övernaturlig egenskap, vad skulle du ta då?

  – Att kunna hjälpa och rädda andra människor, var de än är i världen.

   

  Vad för smaskigt på bordet klarar du inte att motstå?

  – Allt utom kött, jag är ju vegetarian. Men annars tycker jag om det mesta.

   

  Vad är du mest stolt över i karriären?

  – Alla genuina möten jag haft med människor som jag beundrar. Människor som lär mig saker om mig själv genom att berätta om sina lärdomar, säger Tilde de Paula.

   

  Bild 1285163

  Tilde de Paula och maken Thomas Eby med barnen Elian, Naemi, Zion samt kompisen Lovisa.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!