• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Charlotte Perrelli: Första samtalet med Anders varade i fem timmar

  Anders har fått Charlotte Perrelli att tro på lyckan och kärleken igen. Men för några år sedan var tillvaron mörkare. En morgon kunde hon plötsligt varken se eller gå…

  Bild 1287947

  Charlotte har lärt sig att koppla av och säga nej. Hon vill inte riskera att kollapsa igen, som hon gjorde för några år sedan.

   

  För fyra år sedan separerade Charlotte Perrelli från sin förra man Nicola, som hon har barnen Angelo och Alessio tillsammans med. De hade försökt att reparera äktenskapet, men gav till slut upp. Det var ett tungt beslut, som orsakade en rejäl livskris för Charlotte och en känsla av stort misslyckande.

  – Mina föräldrar har varit gifta med varandra i alla år och jag drömde också om att ha det så, säger hon. Men vi fick det inte att fungera och det var givetvis extra jobbigt med tanke på barnen.

   

  Charlotte tvivlade på att hon någonsin skulle kunna lita på en man igen. Då stötte hon på den egna företagaren Anders Jensen, nyligen frånskild från sportjournalisten Suzanne Sjögren, som han har 4-åriga dottern Izabella med.

  – Jag var enormt rädd för att gå på en nit igen, berättar Charlotte. Men jag är så glad att jag vågade tro på kärleken!

   

  Den populära artisten har hyllat nye pojkvännen på sin blogg:

  "Jag har lyckats träffa en stabil människa som har humor, är snäll mot mig och mina barn och som dessutom älskar mig. Jag tror att det här är for life, med allt vad det innebär".

   

  Anders har berättat att han föll för att Charlotte verkade vara en så sympatisk och varm person. Deras första telefonsamtal varade i fem timmar – och det dagen efter blev lika långt.

   

  Efter en vecka med långa telefonsamtal och sömnbrist bestämde de sig för att ses. Sedan dess är de oskiljaktiga.

  – När jag levde som ensamstående kände jag hela tiden att något fattades, berättar Charlotte. Jag saknade någon att dela upplevelser med. Nu älskar jag att leva på alla plan igen.

   

  Idag är inte tankarna på gifta om sig avlägsna längre.

  – Jag skulle absolut kunna tänka mig att bli mamma igen och ett nytt bröllop är inte heller främmande för mig, säger Charlotte. Jag är glad och lycklig igen.

   

  Kollapsade totalt

  Annars har de senaste åren varit tuffa för Charlotte, på flera olika plan. I samband med segern i Melodifestivalen med låten "Hero" 2008 hamnade Charlotte i en kris och gick rakt in i väggen.

  – Under flera månader hade jag ett helt galet schema, förklarar hon. Jag flängde runt i Europa inför den internationella schlagerfestivalen. Det var liksom bara att hoppa på tåget. Många nätter sov jag inte mer än fyra timmar. Samtidigt hade jag precis tagit det svåra beslutet att skilja mig. Det var extremt mycket på en gång.

   

  Efter Eurovisionsfinalen kom den stora smällen.

  – Jag var väl medveten om att jag inte mådde bra innan, berättar Charlotte. Jag kände mig ofta trött och orkeslös. Men jag är så himla envis att jag fortsatte att köra på ändå.

  – Till slut orkade inte kroppen längre. En dag fick jag en kraftig huvudvärk som vägrade att ge med sig och jag svimmade helt plötsligt på stan.

   

  Charlotte blev väldigt orolig, mest för sina barns skull, men fick en hel del hjälp av sin syster att orka med.

  – Det värsta var när jag en kväll inte kunde titta, ögonen gick inte att öppna. Sedan kunde jag inte gå morgonen därpå. Jag tvingades att åka i ilfart till sjukhuset.

   

  – Efter röntgen konstaterades att jag drabbats av hjärnhinneinflammation. Det var en lättnad för mig, för jag var rädd att det var en hjärntumör eller något annat riktigt allvarligt.

   

  Charlotte fick ta det väldigt lugnt de närmaste veckorna. Det blev mycket tid i en luftmadrass i poolen för att hålla huvudet stilla.

  – Krafterna började komma tillbaka, men jag kände sorg över att ha tvingats pressa mig så enormt hårt, säger Charlotte. Jag är uppfostrad att reda ut det mesta på egen hand och har alltid haft svårt att säga nej.

   

  Bild 1287948

  Nu älskar sångerskan Charlotte Perrelli livet igen, på alla plan.

   

  – Förr visste jag knappt hur man gjorde det och tackade ja till så gott som varje uppdrag. Nu har jag lärt mig att jag måste tänka mer på mig själv. Jag har blivit mycket bättre på att lyssna på kroppens signaler.

   

  – Jag ställer exempelvis aldrig upp i lekprogram i tv och har även blivit bättre att prioritera i privatlivet. Jag är ganska pedantisk av mig, men har insett att man inte kan hinna allt på en gång. Jag leker med barnen istället och tar tvätthögen senare.

   

  Nya orosmoln

  Charlotte hann knappt hitta tillbaka till sig själv förrän nästa tunga orosmoment dök upp.

  Äldsta sonen Angelo, då 6 år, drabbades av en kraftig huvudvärk som inte försvann.

  – Det var en helt annan typ av rädsla, säger Charlotte. Jag var livrädd att han var allvarligt sjuk och saken blev ju inte bättre av att läkarna inte hittade något.

   

  – Det var en fruktansvärd tid då vi mer eller mindre hade klippkort på akuten, med enormt många tester, hjärnröntgen, ryggmärgsprover och en kille som knappt kunde gå utan att kräkas och som fick hämtas efter en timme i skolan.

   

  Några svar fick de inte av läkarna. Charlotte fick ta tag i situationen själv och satt nästan dygnet runt och letade information på nätet. Dels för att vara påläst när de besökte sjukhuset, dels för att bearbeta oron och försöka ta kontroll.

  – Jag letade tumörer överallt och höll på att bli galen när läkarna inte hittade felet. Men det vände när jag fick ett nummer till en gubbe i Norrland som spår i personnummer. Jag var extremt skeptisk, men samtidigt desperat och var villig att testa allt.

   

  – Det första gubben sa när jag ringde var: "Det sitter inte i huvudet, utan i ryggen". Läkarna hittade därefter en låsning mellan fjärde och femte kotan i bröstryggen och i dag är Angelo återställd. Sedan dess tror jag definitivt att det finns mer än det vi kan se.

   

  För att inte riskera att råka ut för någon ny kollaps försöker Charlotte koppla av mer idag. Hon läser böcker och skriver av sig på den egna bloggen. Där finns möjlighet att berätta och förklara saker ur sin egen synvinkel.

  – En del medier tycker säkert att det är jobbigt, men för mig är det väldigt skönt att alltid kunna ge den rätta storyn, framhåller hon.

   

  Älskar träning

  Något som är viktigt för att Charlotte ska må bra numera är också träningen, minst ett par gånger i veckan.

  – Fram tills jag var 33 år hade jag inte tränat en dag i hela mitt liv, berättar hon. Men efter den andra graviditeten och några envisa gravidkilon som inte ville ge med sig bestämde jag mig för att ge det en chans. Sedan var jag fast. Det får mig att orka mer och känna mig mycket piggare.

   

  Bild 1287949

  I september är Charlotte Perrelli aktuell som Evita Perón i musikalen Evita på Malmö Opera.

   

  Inför Melodifestivalen 2008 fick hon ett specialanpassat schema av sin personliga tränare. Det blev grunden till hennes första träningsbok; Kan jag – Kan du. Träna med Charlotte.

   

  I höst är det dags för uppföljaren. Hon har även en egen kostserie och från i våras dessutom en egen parfym.

  – Idén till parfymen föddes redan för fyra år sedan och nu är den äntligen här, berättar Charlotte. Jag har lagt ner enormt mycket jobb och reste bland annat runt i Frankrike för att träffa olika tillverkare. Det var spännande och jättekul.

   

  Charlotte trivs i rollen som entreprenör och produkterna som hon har lanserat säljer bra.

  Efter Melodifestivalen i våras, då Charlotte sjöng låten The girl, släpptes det sjunde soloalbumet och nu i höst är hon aktuell som Evita Perón i musikalen Evita på Malmö opera.

   

  – Det är en stor utmaning och hur roligt som helst att få gestalta en ikon, men det blir ganska tufft, säger Charlotte. Vi har 50 föreställningar inbokade och jag ser fram emot premiären den 14 september.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!