• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tusen tack alla kattälskare!

  Många har via brev och telefonsamtal tackat oss på Hemmets Journal för att vi samlat in pengar till Sveriges hemlösa katter genom Kattknappen. Men det är inte vi som ska tackas - det är ni! Alla ni läsare med stort engagemang och ett hjärta av guld. 51 608 kr har ni samlat ihop. Tack för ert fina stöd!

  Bild 1285387
  51 608! Så mycket hade chefredaktör Janne Walles glädjen att överlämna till Djurskyddet Sverige - från alla er HJ-läsare!
  Djurskyddet Sveriges ordförande Sven Stenson och Anna Gustin, kampanjansvarig, var rörda över den stora generositeten.
   

   

  År 2007 har blivit kattens år. Året då ett av våra mest älskade husdjur fick en rejäl statushöjning. Och det, kära Hemmets Journal-läsare, är till stor del er förtjänst!

  För tyvärr är det inte så lyckligt att alla kissar har ett varmt och ombonat hem där de serveras mat och kärlek. Många katter lämnas vind för våg åt sitt eget öde. De far illa. Eller dör av sjukdom och svält.


  Därför skapade vi kattknappen. Den har vi under våren sålt genom Hemmets Journal för 10 kr styck. Hela överskottet går direkt till Djurskyddet Sverige.

   

  Generösa gåvor
  Oj, vilken succé! Det kom lådvis med brev från kattälskare som stolta nu bär den fina kattknappen. Vi har fått kattfoton, dikter och berättelser från människor som själva tagit hand om hittekatter.


  Bild 1285388  Och det har kommit generösa bidrag i form av pengagåvor till Djurskyddet Sverige.

  "Önskar 2 st knappar, resten av hundralappen går till Djurskyddet Sverige" skrev Kerstin i Kvissleby. Detsamma gjorde Ulla i Sjöbo, Regine i Sösdala, Inga-Britt i Haparanda, Ingegerd i Piteå och många, många fler.
   
  Vi hade beställt 5 000 knappar. De tog slut direkt! Så vi beställde 5 000 nya knappar. Inte heller de räckte.
  Aldrig hade vi väl vågat hoppas på detta fantastiska engagemang. Men kanske borde vi ha förstått...
   
  – Efter 17 år som chefredaktör på Hemmets Journal borde jag inte bli förvånad, kommenterar Janne Walles generositeten i samband med kattkampanjen. Men jag blir ändå lika glatt överraskad varje gång HJ:s läsare visar sig vara medkännande och generösa.


  – Jag brukar säga att våra läsares bästa egenskaper just börjar med bokstäverna HJ, som i HJärtlig och HJälpsam!

   

  Fantastiskt
  En solig försommardag i juni kom två glada representanter från Djurskyddet Sverige på besök till Hemmets Journals redaktion i Malmö. Ordförande Sven Stenson och kampanjansvarige Anna Gustin blev överraskade när Janne Walles överlämnade jättechecken på 37 500 kr, pengar som Hemmets Journal-läsarna samlat ihop. Och det var bara en delbetalning. Totalt har kattknappen i Hemmets Journal dragit in hela 51 608 kronor till Djurskyddet Sverige!

   

  Dessutom har vi överlämnat 3 740 kronor i rena gåvor från er läsare.
  – Vi är rörda och tacksamma för Hemmets Journals läsares stöd, säger Anna Gustin och Sven Stenson. Detta är helt fantastiskt!

   

  Pengarna kommer att fördelas till de djurskyddsföreningar och djurhem som deltar i Djurskyddet Sveriges Kattkampanj 2007. Djurhemmen tar varje år hand om och omplacerar tusentals övergivna katter!

  – Genom att sprida information om de hemlösa katternas situation och deras behov, vill de höja kattens status, säger Anna Gustin.

  Men trots att personerna på katthemmen jobbar hårt för att efterlysa ägare, får de sällan napp. Istället tvingas de söka nya hem till djuren genom att annonsera, ringa runt eller ordna öppet hus. Och i väntan på ett nytt hem, får katterna tillfällig omvårdnad på djurhemmet.
  Bild 1285389

  – De flesta katter kastreras, vaccineras, id-märks och registreras när de kommer till djurhemmet, berättar Anna. De får även kostsam veterinärvård om det behövs. Det är till dessa utgifter Hemmet Journal-läsarnas bidrag ska användas.

   

  Bild 1285390


  Alla som arbetar på djurhemmen ställer upp ideellt, utan lön. Och djurhemmen är helt beroende av frivilliga bidrag. Därför är dessa pengar så välbehövda.


  – Jag vill tacka alla engagerade läsare som via sin tidning bidragit till att göra livet lite drägligare för de utsatta katterna, säger Janne Walles. Kattknappen har blivit en jättesuccé och det har varit lika roligt varje dag att vänta på morgonposten!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!