Fransk bulldogg

En utpräglad sällskapshund Visserligen anses den vara en utpräglad sällskapshund, “frallan”. Men det  betyder inte att den inte vill jobba. Här en liten vovve under...

En utpräglad sällskapshund

Fransk bulldogg

Visserligen anses den vara en utpräglad sällskapshund, “frallan”. Men det  betyder inte att den inte vill jobba. Här en liten vovve under inkallning.

I den här trevliga rasens bakgrund finns både både engelsk bulldogg och spanska hetshundar. I slutet av 1800-talet bildades den första rasklubben i Frankrike. Det dröjde inte längre än till början av 1900-talet innan de här charmiga små hundarna kom till vårt land.
Fransk bulldogg
Den franska bulldoggen är en utpräglad sällskapshund som verkar bli allt populärare i Sverige. Även om den anses vara en utpräglad sällskapshund har den naturligtvis samma behov av aktivering som andra hundar. Den här rasen funkar bra i exempelvis rallylydnad och spår i enklare terräng, liksom även i traditionell lydnad och agility.

I det stora hela är rasen frisk och sund, dock förekommer andningsproblem, som orsakas av deras korta runda huvuden och korta halsar.

Populärt har rasen fått smeknamnet “fralla”.

Rasens färger är: brindle (tigrerad), fawn eller skäck (begränsade tecken i svart eller fawn på vit botten).
Mankhöjd är omkring 30 cm och vikten ligger på 8-14 kg.

Läs mer om fransk bulldogg här.

Fransk bulldogg

Fransk bulldogg

Scroll to Top