Perro de aqua español

Ras med varierande arbetsuppgifter Spansk vattenhund är en ras som gillar att arbeta med det mesta den erbjuds. Perro de aqua español (spansk vattenhund) är...

Ras med varierande arbetsuppgifter

Perro de aqua español

Spansk vattenhund är en ras som gillar att arbeta med det mesta den erbjuds.

Perro de aqua español (spansk vattenhund) är en gammal ras som funnits länge i Spanien. Den har samma ursprung som franska barbet. Utseendet och arbetsuppgifterna varierade beroende på var i Spanien den levde. Internationellt blev rasen godkänd 1999 och samtidigt blev den också godkänd i Sverige.

Perro de aqua español

Den fungerar utmärkt i de flesta hundsporter. Den är terrängående och klarar elegant till exempel spår och sök, men är också en mycket kompetent lydnadshund. Den är följsam och uppmärksam på föraren. Som sig bör gillar den förstås också att jobba i vatten.

Rasen är friskt även om höftledsproblem kan förekomma. Lär mer om sjukdomar på Perroklubbens webbplats under RAS. länk nedan, där rasklubben ger råd för att uppfödare avlar på friska individer.

Storlek 40-50 cm i mankhöjd och 14-22 kg i vikt.

Storleken varierar mycket, vilket kan bero på de tre ursprungliga blodslinjerna.

Den har lockig päls och kvalitén varierar från nästan ingen underull till mycket tjock päls. Färgen ska vara enfärgad (vita, svarta eller bruna) eller tvåfärgade (vit/brun el vit/svart). Längd på svans kan variera från stubb till hellång.

Läs mer på Perroklubben.

Perro de aqua español

Scroll to Top