• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tysk jaktterrier

  En tuffing för jägaren

  Bild 1292336

  Den tyska jaktterriern har hög jaktlust och stor viltskärpa. Den kräver en fast hand!

  Efter första världskriget lämnade några aktiva jägare den numerärt starka foxterrierklubben för att bygga upp en avel, som uteslutande skulle ta hänsyn till jaktlig duglighet. Man använde huvudsakligen gammal engelsk strävhårig terrier och welshterrier för att korsa fram rasen. Samtidigt lade man stor vikt vid rasens mångsidighet, att det skulle vara en hård, skalldrivande hund med vattenpassion, en hund med uttalad jaktinstinkt och hög dresserbarhet. År 1926 bildades den tyska jaktterrierklubben.

  Rasen är en mångsidig jakthund, som används framförallt till jakt på vildsvin och som gryt- och eftersökshund. Den används också till jakt på klövvilt med kortdrivande skall samt som apportör. Den är inte lämplig som enbart sällskapshund.

  Det är en frisk hundras. Linsluxuation (ögonsjukdom) förekommer. Den har hög jaktlust och viltskärpa. Den är oöm, livlig, arbetsvillig, sällskaplig, lättlärd och krävande. Mankhöjd är ca 33-40 cm och vikt är för hanar 9-10 kg och tikar 7,5-8,5 kg. Färgen är svart med rödbruna tecken. Olika pälstyper förekommer; allt från helt släta till ymnigt strävhår, vissa behöver trimmas.

  Bild 1292339

  Tysk jaktterrier.

  Besök gärna rasklubbens webbplats för mer information: http://www.tjtk.se/

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!