Sticka & Skicka gör det igen!

För andra året i rad har Hemmets Journals projekt Sticka & Skicka sytt och skänkt kläder till utsatta barn.

Ni har gjort det igen! För andra året i rad har Hemmets Journals projekt Sticka & Skicka sytt och skänkt kläder, den här gången till barn i Gambia.

Ni är många som har gjort fantastiskt fina och varma plagg som nu ska skickas till barn och mammor i Afrika. Det blev 15780 st plagg tillsammans. 15780 st plagg! Wow.

Tillsammans gjorde ni följande:
4536 tröjor och västar
6076 st mössor
113 st vantar
1310 st sockar
52 st halsdukar
188 st leksaker
1751 st täcke, filtar
1732 st sydda plagg, begagnade, handdukar m.m.
22 st färdiga babypaket

Tack för ert stora engagemang där så många lägger ner både tid, arbete och pengar på att göra något fint för någon annan. Barnen och mammorna behöver verkligen hjälp. Nätterna är kalla i Gambia och det är viktigt att de nyfödda barnen hålls varma. Och det gör de nu – tack vare er hjälp.

Vi på Hemmets Journal vill ge alla er som på något sätt har varit med och bidragit till Sticka & Skicka en varm kram. Och en stor applåd till Ingrid Stridh på Slättmissionens Hjälpande Hand och hennes dotter Sofia Stridh, som ser till att samla ihop era handarbeten och förse barnen och mammorna med alla plagg. Tack även till Anna Braw som oförtrutet bloggat om kampanjen och varit den som på daglig basis ideellt jobbat för att den ska få spridning i sociala medier.

Tack!

 

Bildspel: Sticka och skicka-kläder i Zambia
"Glömmer aldrig glädjen i kvinnornas ögon"
Sticka & skicka till nyfödda i Gambia!
Scroll to Top