Brodera romantisk brosch

En liten brosch med rara blommor sätter en romantisk prägel på dina kläder. Bär den i hatten, på kappan eller fäst ihop sjalen på ett elegant sätt. Här använder vi oss av fyra sömsätt: raka stygn, spindelvävsros, franska knutar och kedjestygn.

Brodera romantisk brosch
En brosch i höstens toner går snabbt att brodera.

Material: Oblekt linnetyg samt band med bredden 3,5 mm i 6 rosa/röda nyanser, 2 gröna nyanser samt mörkblått (finns i startpaket A), 1 bit styv kartong, lite vliselin och en broschnål (finns i hobbyaffären).

Klippmått: Ca 10 x 10 cm.
Färdigt mått: Ca 6 cm i diameter.

Så här gör du:
Överför motivet till rispapperet med hjälp av en penna och spänn fast tyget i sybågen. Följ instruktionerna om hur du ska komma igång. Brodera de olika stygnen och använd dig av stygnbeskrivningarna. Tänk på att inte dra åt bandet för mycket. Varje ros sys i tre olika röda nyanser inifrån och ut. Avsluta med en liten fransk knut i mitten på varje ros. Sy blad, stjälkar och rosa knoppar med raka stygn. Använd två olika gröna nyanser till bladen. Sy de tre små franska knutarna i mörkblått.
Klipp en cirkel på ca 6 cm i diameter i kartongen. Använd kartongen som mall och rita en cirkel runt broderiet. Sy en ring av kedjestygn i rostbrunt längs ringen. Klipp även till en bit vliselin efter kartongcirkeln. Vik därefter broderiet runt kartongen och fäst ihop på baksidan genom att sy några stygn med vanlig sytråd. Stryk fast vliselinet på avigsidan och limma fast broschnålen.

Modell och beskrivning:
Kerstin Arvelind Tel 08 – 644 46 16 Telefontid: må–fr kl 9.00 – 17.00

Scroll to Top