• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ledvärk? Prova det här!

  Vår hälsokostexpert tipsar om naturläkemedel som hjälper vid led- och muskelvärk.

  Ledvärk? Prova det här!

  Jag är en kvinna på 64 år som ofta får lite värk i leder och muskler. Det är inte så illa att jag behöver gå till läkare, men det påverkar ändå min vardag och jag märker att jag drar mig för att gå ut och gå till exempel eftersom jag då ofta får värk i knän och höfter efteråt.

  Vad skulle du som hälsokostexpert råda mig att göra för att få mindre värk?

  Selma

  Hälsokostexpert Lotta Friberg svarar:

  Det är väldigt bra om du går ut och rör på dig trots att det kanske tar emot lite, gärna minst en halvtimmes promenad dagligen rekommenderar jag dig. Även något lättare träningsprogram för att stärka leder och muskler är viktigt, det kan du få hjälp med av en sjukgymnast eller naprapat.

  Jag har själv värk i knän och rygg, det som hjälper mig bäst är ett musselextrakt som heter Glyc. I början tar man två tabletter på morgonen och två tabletter på kvällen, när du känner effekt kan man oftast dra ner till två tabletter per dag.

  Själv tar jag även gurkmeja i kapselform eftersom den vatten- och fettlösliga formen tas upp 185 gånger bättre än vanlig gurkmeja. En bra produkt med detta innehåll är Lifes Flexilett Curcumin, jag tar en kapsel om dagen av den. Många får också hjälp av nyponpulver, det finns flera märken att välja på som i mitt tycke är ganska likvärdiga.

  Själv använder jag också alltid en tryckavlastande sko som heter Joya. Den är värdens mjukaste sko och tryckavlastar både fötter, knän, höfter och rygg.

  Hoppas att några av dessa råd kan hjälpa dig.

  Ha en fin höst!

  Lotta

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!