• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Är medlet mot prostatit en bluff?

  Jag misstänker att jag fått prostatit. Därför undrar jag om du känner till Prostalgene och om det är en seriös produkt eller om den är som jag misstänker, en bluff? Jag tar inga andra läkemedel.

  TSJ

   

  Apotekare Fredrik Hed svarar: Prostatit är en inflammation i prostatakörteln. Det finns kronisk och akut prostatit, där kronisk prostatit är vanligast. Om du har kronisk prostatit kommer symtomen och försvinner efter en kortare tid. Det är ofarligt och kronisk prostatit går oftast över av sig själv utan behandling. Smärtstillande och inflammationsdämpande läkemedel kan lindra symtomen.

  Om det är prostatit kommer Prostalgene inte att hjälpa. Det innehåller sågpalmetto, som finns i en del växtbaserade läkemedel som är godkända av Läkemedelsverket och kan ha en viss effekt vid så kallad godartad prostataförstoring.

  Jag tycker att du ska kolla med en läkare vad det är du har och sedan behandla utifrån det. Om det är godartad prostataförstoring kan ett växtbaserat preparat som innehåller sågpalmetto vara ett alternativ. Gå till ett apotek eller en hälsokostbutik här i Sverige och köp via dem istället för via den där webbsidan du hittade. Eller köp på ett svenskt apoteks webbplats, då vet du vad du får och du blir inte lurad.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!