Efter indragningen av busslinjen samt nedläggningen av lanthandeln där jag bor på landet, så blev vardagen minst sagt besvärlig även om jag hade slutat arbeta. Men jag hade turen att ha en granne som ställde upp med både körningar och inhandlande.

 

Efter en tid tyckte min granne, att eftersom jag saknade barn skulle det inte vara så dumt om hennes dotter kunde ärva gården efter mig. Särskilt som hennes son skulle ta över hennes egen gård. Jag kände en viss tvekan men tyckte ändå att det kunde vara okej.

 

Genom grannens jurist fick jag hjälp med ett testamente som jag nu har ångrat att jag skrev på. Jag har därför föreslagit min granne att jag ska riva testamentet och istället ekonomiskt gottgöra henne för all utförd och kommande hjälp. Det svar jag fick var att jag hade lovat inför vittnen att inte ändra på mitt testamente och därför var bunden till detta. Kan det verkligen vara så att jag inte kan få ändra mig?

Jurist Peter Samuelsson svarar:

Ditt löfte om att inte ändra på ditt testamente är inte giltigt och det är därför fritt fram för dig att återkalla ditt testamente, till exempel genom att du låter upprätta ett nytt testamente eller låter förstöra testamentet genom att riva eller elda upp detta.