• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vitamin B 6 hjälpte mot mina besvär!

  Jag är nu pensionär och mina besvär är över för länge sedan men jag vill ändå berätta om min erfarenhet. Under min fertila ålder hade jag alltid oerhörda menssmärtor, ibland så svåra att jag måste stanna hemma från jobbet. När mensen upphört fick jag istället väldiga vallningar som kom var och varannan minut.

  En kväll satt jag framför TV:n. TV-doktorn talade om menssmärtor och nämnde bl.a. tablett B 6. Jag funderade på vad han sagt och tänkte att om B 6 var bra mot menssmärta kunde den kanske hjälpa mot dessa besvärande vallningar. Så jag köpte B 6-tabletter, tog en om dagen och kanske efter en vecka hade det lugnat sig. Det var oerhört skönt. Jag tog en tablett kanske under ett år och alla besvär jag haft var borta.

  Jag pratade med min gynekolog om detta men utan respons. Det kan inte bara ha varit en tillfällighet. Vallningarna hade jag i månader innan jag provade B 6. Jag har aldrig hört eller sett något om någon forskning kring detta. Varför är det inte prövat?
  Gynekolog Ingrid Emgård svarar:
  Det var intressant att läsa om din erfarenhet av vitamin B 6. För mig var det helt nytt och inte heller kollegor som jag diskuterat med kände till någonting om detta. Men jag ska fortsätta förhöra mig och återkommer till dig om jag har något att berätta. Många exempel finns på hur erfarenheter tagits tillvara, renodlats och numera är i medicinskt bruk inom olika områden.

  Det skulle vara spännande att höra om det finns någon annan bland läsarna som gjort egna erfarenheter av liknande slag. Det kan gälla B 6 och övergångsbesvär som i ditt fall. Eller också kan det handla om något helt annat behandlingssätt eller annat preparat som visat sig kunna lindra olika symptom och besvär. Skriv gärna och berätta!
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!