• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ska tystnaden döda mig?

  Hej Benny!

  Efter nästan 50 års äktenskap, känner jag att det får vara nog! Bara tystnad och tristess. Ingen bra kontakt med våra barn. Aldrig kunde jag tro att livet skulle bli så här. Kontentan är att det känns hopplöst. Är det jag som gjort fel? Jag tror så. Hur får jag en skaplig ålderdom? Måste jag ta till en drastisk utväg eller bara se tiden an?

  Väduren

   

  Bennys svar: Tystnad kan vara torterande, tristess förödande och dödande av en själ. Längtan efter kärlek blir så oändligt stark, när man lever med någon som inte älskar, som inte ser sin partner. När relationen har rasat samman, då har tilliten sprungit iväg.

  Men allt är inte mörker, tvärtom. Jag ser att du får en bra ålderdom, jag ser någon form av separation. De gamla hjulspåren byts mot nya, det finns ingen anledning att allt ska vara som förr. Du kommer att tänka nya tankar, se världen på ett annorlunda sätt. Du kommer att se dig själv på nytt, och inse att du också kan förändra. Du blir mer aktiv, söker dig till det som gör att du mår bra.

  Se tiden an, mycket ska ändras. Som vädur har du barnasinnet kvar, du kommer att hitta tillbaka till glädjen. Du är en stark människa, som klarar det mesta. Jag ser en liten vänkrets omkring dig, som ger dig vänskap och glädje.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!