• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Orkar jag ta hand om min sjuke man?

  Hej!

  Min käre man drabbades av en stor stroke för åtta veckor sedan. Han är fortfarande kvar på sjukhuset, men vi planerar  för ett korttids-boende. Han har drabbats av afasi, men talar nu bättre. Men han har svårt att förstå och inser inte riktigt varför han är på sjukhus. Han är inte längre den person han var.

  Jag vill så gärna att han ska komma hem till mig  efter rehabiliteringen. Remiss har skickats till logoped. Många tror det blir för jobbigt för mig, men det är min högsta önskan. Vi har varit gifta i 59 år och livet ska väl inte sluta åtskilda. Snälla Benny, ge mig ett råd! Orkar jag?

  Hustrun

   

  Bennys svar: Det man vill klarar man. Så stark är kärleken. Din man kommer att bli bättre med tiden, logopeden gör ett jättebra jobb. Ni får också hjälp av hemtjänsten, de fixar och håller fint hemma hos er. Ta emot all hjälp du kan, se till att du får egen tid. Det behöver du för att samla krafter. 59 år är en lång tid och ni har haft det underbart tillsammans. Det vore förfärligt om din make inte kom hem till dig. 

  Lycka till!

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!