• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fortsätter min dotter begå brott?

  Hej Benny?

  Jag har ett problem med min dotter. Hon är över 50 år, men lever ett konstigt liv. Tänker hon göra ytterligare brott? Jag är rädd att hon försöker sälja mitt hus eller använda mitt namn. Kan du se hur hennes liv blir framöver, finns det åtminstone ett litet hopp att hon ändrar bana? All oro för henne tär hårt på mig, jag har försökt hjälpa henne så gott jag kan. Men det har inte hjälpt.

  Orolig mamma

   

  Bennys svar:  Jag känner din sorg över den väg din dotter valt. Du har inte valt detta. Du är rädd att hon ska ta ifrån dig ditt hem, din identitet. Men din dotter kommer inte att stjäla, vare sig ditt ID eller ditt hus. Hon respekterar dig alldeles för mycket för det, var inte orolig. Det finns gränser, också för henne.

  Dottern kommer att fortsätta med en del brott de närmaste åren, men innan hon fyller 55 år, vänder hennes liv till något positivt. Hon tröttnar på sin livstil, börjar tänka andra tankar.

  Själv har du ett starkt medberoende att ta hand om, du måste lära sig sätta gränser och inte låta henne manipulera dig. Den kontakten ni har nu är inte bra för dig, du är för svag för att inte falla för det jag kallar hennes "övergrepp". Stå emot hennes krav, det klarar du.

  Då hennes liv vänt kommer ni att få en bättre relation. Hon söker och får behandling och blir en helt ny människa. Det blir du med, när all din oro försvinner. Lycka till!

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!