• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hur ska det gå för sönerna?

  Käre Benny!

  Jag är en änka sedan många år, fyller snart 70 år. Jag har många, goda vänner och trivs med livet. Men det som bekymrar mig så, är två av mina barn. Den ena har utbildning, men lider av social fobi, som gör att han har väldigt svårt att söka arbete. Han fick även sluta ett arbete, pga fobil. För övrigt är han skötsam och bra, men bor fortfarande hemma.

  Hur blir hans framtid? Får han arbete och bostad? Han har aldrig haft något förhållande, kommer han att träffa någon?

  Mitt andra barn har aspbergers syndrom, han bor också hemma. Han är mycket begåvad och en trevlig person. Men han är mycket stresskänslig, behöver planering och framförhållning. Han har varit djupt deprimerad i flera perioder. Kan du se vad som väntar på honom?

  Jag funderar ständigt över hur det ska bli för mina söner, ibland känns det väldigt mörkt.

  Alltid förälder

   

  Bennys svar: Din äldsta son tröttnar till sist på att må dåligt, han söker hjälp av psykolog. För att komma ur fobin provar han kognitiv terapi, och hans rädsla försvinner. Jag ser honom komma hem med en jättetrevlig tjej, som blir som en dotter för dig. Hon har barn och det blir ytterligare ett barn med din son. De skaffar en vacker lägenhet och senare hus. Men, oj, han vill verkligen renovera allting, så det blir riktigt fint.

  Den yngre sonen behöver specialhjälp, du kan hjälpa till med att kontakta vården. Lycka är när han blir förälskad i en tjej, som liksom han har en diagnos. De får inga barn, men blir mycket lyckliga. När din son flyttar hemifrån med sin kärlek blir det inte långt borta. Ni kommer att ses ofta, din äldsta son också.

  Det är inte lätt att vara mamma till vuxna söner med stora problem. Jag ser din trötthet. Du har inte fått börja ditt liv som självständing, men det kommer du att få! Det är du verkligen värd! Lycka till!

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!