• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ska jag skaffa ny hund som sällskap?

  Min lilla hund var en vän i vått och torrt. Tänk att det fanns så mycket kärlek i en taxkropp! Vi fick 12 år tillsammans, men nu är hon borta. Det blev ett stort tomrum efter henne.

  Jag är änka och min son bor i ett annat land. Jag behövde hennes sällskap. Men det var hemskt när hon blev sjuk, veterinären sa att hon måste få slippa lida. Jag satt hos henne när hon somnade in. Det finns de som säger, "du får väl skaffa en ny hund". Men jag vet varken ut eller in. Jag är ändå 57 år, fast pigg och frisk.

  Benny svarar:

  Du vet redan. Du har svaret själv inom dig. Du behöver sällskap. Din lilla hund har det bra på andra sidan, du känner hennes närvaro hos dig ibland. Trogna vänner stannar kvar.

  Du gjorde rätt som förkortade vovvens lidande. Du är en sann djurvän. Du kommer att ta hand om en hund som farit illa tidigare. Där har du ditt uppdrag. Se dig omkring. Din nya fyrbenta vän är inte långt ifrån dig.

  Jag ser att du får hjälp med att sköta hunden. En man du träffar på en promenad stannar för att klappa. Ni kommer att gå många rundor tillsammans, du med ett koppel i ena handen och en varm hand i den andra.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!