• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tar bråket med mitt barnbarn aldrig slut?

  Hej Benny!

  Kan du hjälpa mig med mitt barnbarn, hon har blivit väldigt elak. Förut, innan hon blev tonåring, var hon vänlig, men det tog slut! Hon har sagt upp bekantskapen med sin mamma och mig, hon tycker att jag tar hennes mamma i försvar när de bråkar. När mitt barnbarn är riktigt arg, blir min dotter rädd för henne. Jag vill inte bråka, jag tycker om människor. Den enda i världen jag är osams med, är just mitt barnbarn.

  Blir min dotter och mitt barnbarn sams någon gång? Blir flickan vän med mig? Jag tycker det verkar helt hopplöst, men vem vet.

  Vet du, Benny?

  Benny svarar:

  Din dotterdotter är en mycket speciell person. Jag ser inget hopp om att hennes relation med er kan lappas ihop den närmaste tiden. Ibland får man ge upp, det går tyvärr inte att vara vän med alla. Detta gäller även inom den närmaste familjen.

  Lyckligtvis blir flickan äldre. Då kommer hon att söka hjälp för sin ilska och gå i terapi. Behandlingen kommer att pågå i två år innan hennes inre förändring sker. Tiden öppnar nya dörrar. Tro på det som finns innanför. En öppen dörr leder till nästa. Det ger möjligheter för er att träffas på ett nytt sätt. Innerst inne vill ingen av er ha osämja. Ni älskar varandra för mycket för det.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!