• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Blir min dotter lurad vid skilsmässan?

  Min mans och mitt stora problem är vår mellandotter. Hon lämnade sina barns far för ett år sedan och det har urartat helt. Advokat är inblandad och vi har mot vår vilja blivit indragna i deras strid. Dotterns exsambo skrev, tillsammans med sin mor, ett eget bodelningspapper, till sin egen fördel. Dottern var inte närvarande då. Hon skrev ­sedan under, ­tyvärr utan att förstå innebörden. Man kan lugnt säga att det hela inte gick rätt till.
  Kommer advokaten att kunna rätta till det hela? Kan dottern och hennes ex bli vänner så småningom? Allt detta är inte så bra för deras två underbara flickor. Jag känner mig så trött och maktlös. Min dotter var med om en olycka för 12 år sedan. I och med den blev hon personlighetsförändrad.
  Jag är så orolig att hon ska göra något dumt, som hon kommer att få ångra.

  Benny svarar:

  Det finns ingen skilsmässa som är rolig. Men det löser sig efter en tid, med advokatens hjälp. När nya papper är underskivna kommer din dotter att börja få struktur på tillvaron. Chocken efter den svåra olyckan har satt sina spår. Det kunde slutat riktigt illa. Det har påverkat hennes humör, hon har varit otillfreds med sitt liv. Men hon kommer inte att göra något dumt, oroa dig inte. Exsambon och dottern får, när allt lugnat ner sig, en bättre kommunikation. De kan samarbeta för barnens bästa. Men vänner blir de inte.
  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!