Du är ingen svartsjuk person

Jag är 67 år och gift sedan 43 år tillbaka. Jag och min man har gemensamma vänner sedan cirka 40 år tillbaka. Jag misstänker nu...

Jag är 67 år och gift sedan 43 år tillbaka. Jag och min man har gemensamma vänner sedan cirka 40 år tillbaka. Jag misstänker nu att min man har fallit för vår väns hustru. Jag har kommit på deras smygande och ser på deras beteende och ögonkast att de har hemligheter.

Jag har tagit upp detta och min man reagerade med att ihärdigt förneka, så klart. Men jag vet ju vad jag har sett. Allt detta är ingen inbillning och jag har aldrig varit någon svartsjuk person. Jag tror att min man är livrädd för konsekvenserna, men samtidigt som jag för detta på tal säger han att om jag ska älta detta så kanske han går. Jag lider av sömnlöshet och min mage har börjat krångla. Vill påtala att min man för övrigt är väldigt snäll, hjälper mig hemma och är rädd om mig. Så det känns kluvet. Hoppas du har något gott råd till mig.

Benny svarar:

– Jag ser inte dig som en svartsjuk person. Du har en grundtrygghet och god självkänsla, du har koll på ditt liv. Och du har en klar intuition, den ska du följa. Så det jag vill säga till dig är att du är värd kärlek. Det kommer en tid när du kan ta ställning till om du ska lämna din man eller inte.

Scroll to Top