Möt vårt medium Benny Rosenqvist!

Benny Rosenqvist är Hemmets Journals nya medium och livsguide. En gång i månaden kommer han att svara på läsarnas frågor kring relationer. Du kan också chatta med Benny.

Läs mer av och med Benny

Vi har skrivit om Benny Rosenqvist i Hemmets Journal under hösten 2007.
Nr 44 om Bennys uppväxt

Sedan “Bennys Kärleksakut” i fyra avsnitt:
Nr 45: Så finner du kärleken
Nr 47: Otrohet och misshandel
Nr 49: Ska jag stanna eller ska jag gå?Nr 51: Att leva som lycklig singel

Materialet finns på vår hemsida www.hemmetsjournal.se/benny. Vill du köpa en gammal tidning för 30 kr/st (inkl porto) ring då vårt sekretariat tel 040-38 52 00.

Möt vårt medium Benny Rosenqvist!

 
Benny Rosenqvist, 45, tror på kärleken.
– Jag vill ge kärlek till alla jag möter, det är min uppgift i livet, säger han med ett stort leende.

Benny är Hemmets Journals nya livsguide. Och kärleksprofet, tillägger han. Med sin värme och sin klokhet kommer han en gång i månaden att svara på läsarnas frågor kring relationer.

Och det handlar förstås mycket om kärlek. För vad är större än att möta någon som man tycker om. Inte nödvändigtvis som partner, men kanske som en god vän att anförtro sig åt. Någon att ge en kram eller att få ett varmt leende av. Alla behöver vi kärlek.

– Om vi ska klara allt det jobbiga i livet så måste vi ge varandra kärlek, säger Benny. Och här kan vi alla hjälpas åt – du med! Le mot grannen, mot maken, dina barn, snabbköpskassörskan och damen på banken. Då orkar de le mot nästa person de möter och vi får ett kärleksfullare samhälle.

Visst har han en poäng när han menar att vi skulle vara ett friskare folk om vi vågade vara lite öppnare med vårt känsloliv.

– Jag blir lika lycklig varje gång någon vågar visa sina känslor, säger Benny. De som kan gråta inför mig, visar tillit och det gör mig stolt.


Vägledning

Benny träffar dagligen människor som blottar sina känslor. Varje dag, i stort sett dygnet runt, ägnar han åt att vägleda människor som sökt sig till honom.

Han gör det som medium då han tar emot kunder i sitt arbetsrum hemma i Malmö. Människor som vill har svar på livets stora och små frågor och få en titt in i framtiden. För dessa människor tar Benny kontakt med andevärlden via meditation, sedan får de 30 minuters vägledning.

Han gör det som frisör i sin salong i centrala Malmö. Medan han klipper och tvättar hår pratar kunderna förtroligt med honom och Benny får chansen att ge goda råd.

Han gör det när han går på kafé och folk som känner igen honom kommer fram för att prata en stund.

– Mitt liv går ut på att ge goda råd, säger Benny med värme i rösten. Det är ett heltidsjobb att vara människa!

Benny har haft sin mediala förmåga ända sedan barndomen. I samband med en trafikolycka när han var åtta år, upplevde han att han lämnade jordelivet och kom till himlen. Där fick han möta sin morfar, som varit död i fem år. Han fick också möta sin guide som sedan dess alltid funnits vid hans sida.


Tillbaka till livet

Men det var inte meningen att Benny skulle dö som barn. Han berättar hur hans morfar och guiden vänligt men bestämt puttade honom tillbaka genom ljustunneln som lett till himmelriket, tillbaka ner till människolivet. Men med sig till jorden fick han Gåvan – förmågan att se det vi andra inte kan se. Sin kontakt med andevärlden, som hjälpt honom genom många svårigheter i livet.

För trots en uppväxt som var kantad av hårda slag och psykisk terror har Benny lärt sig att se kärleken. Och hans mission i livet har blivit att använda kärleken för att hjälpa dem som behöver stöd, tröst och vägledning.

Nu kommer du att möta Benny Rosenqvist i Hemmets Journal varje månad. Var fjärde vecka besvarar han läsarnas frågor om relationer.

Scroll to Top