Dina barn behöver hjälp!

Jag har den stora lyckan att ha två underbart härliga barn men vill väldigt gärna få ditt råd om vi borde söka hjälp utifrån. Min...

Jag har den stora lyckan att ha två underbart härliga barn men vill väldigt gärna få ditt råd om vi borde söka hjälp utifrån. Min 15-årige son är pedant. Han blir vansinnig om någon har varit i hans rum och t ex lånat datorn. Det spelar ingen roll att det inte finns minsta spår efter personen som varit där. Han är även ganska omständlig, han har sällan kompisar hemma och de lär knappast trivas i hans sterila rum. Oroar jag mig i onödan?

Vår dotter är 17 år, om något går henne emot så överreagerar hon fruktansvärt, hotar med att hoppa ut genom fönster eller att ta sitt liv. Hon ska ha sin vilja igenom till varje pris. Jag är orolig för hennes framtid och väldigt osäker på hur hårt vi ska gå in och försöka “styra upp” det hela. Mycket tacksam för råd!

Benny svarar:

Jag känner att ni är en familj som lever i ett kaos. Jag är väldigt bekymrad för båda dina barn. Din son är vad jag skulle kalla en “tvångare”, han måste ha saker på ett visst vis. Jag tror att han behöver professionell hjälp av en terapeut om inte hans kontrollbehov ska bli värre.

Så till din dotter. Man ska verkligen ta det på allvar när ungdomar i den åldern hotar att ta sitt liv. Även hon skulle behöva terapi. Ni borde kanske sikta på att söka hjälp som familj, för när barn visar sådana här sidor så kan även föräldrarna ha stora problem.

Jag känner att framtiden kan vara god för er, men ni måste göra aktiva val nu så att ni kan få frid som familj.

Scroll to Top