Naturjournalen – månadens bästa läsarbilder

Vintern närmar sig med stormsteg och för våra djur stundar tuffare tider. Det är som om hela naturen väntar och förbereder sig. Månadens finaste läsarbilder speglar den övergångstid vi befinner oss i. Håll till godo!

Koll på läget
Ekorren hittade en fin utkikspost längst ute på björkstocken. Bilden är inskickad av Börje Gustafson i Molkom som berättar att han har tagit omkring 1 600 bilder på sitt favoritmotiv, ekorren! Det här är en underbar bild på ett oemotståndligt litet djur, och den belönas med månadens bokpris!

Naturjournalen - månadens bästa läsarbilder

En sträng magister
Inget djur kan väl se så mycket ut som en sträng lärare som ugglan? Det är Anna-Lena Lindberg i Anderslöv som fotograferat den här imponerande hökugglan. Förhoppningsvis var den inte arg på riktigt.

Naturjournalen - månadens bästa läsarbilder

Trio i formation
De tre älgarna verkade inte vara alltför störda av att Lars Löfstedt i Torshälla plåtade dem. De ställde sig till och med i en snygg formation för fotograferingen!

Naturjournalen - månadens bästa läsarbilder

Ovanliga och snygga moln
Pärlemormoln kallas detta ovanliga fenomen som Sara Eriksson i Borlänge lyckades fånga på bild. SMHI kan berätta att pärlemormolnen kan synas vid gryning och skymning när solen befinner sig just under horisonten men belyser moln väldigt högt uppe på himlen. Det är bara nära polcirkeln som man kan se pärlemormolnen.

Naturjournalen - månadens bästa läsarbilder

Tittut!
Det ser lite grann ut som om råbocken är lyckligt omedveten om att trädstammen är alldeles för smal för att dölja det ståtliga djuret. Monica Hermansson i Göteborg hade i alla fall inga problem med att få med nästan hela bocken på bild.

Naturjournalen - månadens bästa läsarbilder

Fåraktiga? Inte vi!
De här båda mufflonfåren ser ut som om de har något intressant att diskutera. Bernhard Randehall i Hallstahammar fotade dem på besök vid Tidö slott i Västmanland.

 

 

 

Skicka in din bästa djur- och naturbild och var med och tävla om månadens bild. Bilderna ska vara tagna ute i vår svenska natur på vilda växter och djur. Var fjärde vecka presenterar vi Läsarnas bästa bilder här på Naturjournalen. Månadens bild vinner en aktuell naturbok, övriga publicerade bilder vinner Trisslotter. Självklart kan du bara skicka in bilder du själv fotograferat.

Mejla in dina bilder i så hög upplösning som möjligt (minst 2 000 pixlar på kortaste sidan), till naturjournalen@egmont.se (glöm inte att ange din adress) eller skicka till: 

Naturjournalen
Hemmets Journal 
205 07 Malmö.

Om du vill ha dina pappersbilder i retur så skicka med ett frankerat svarskuvert.

Scroll to Top