• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Per Penna: Priset för att skörda äpplen

  Signaturen Pajsugen berättar en dråplig historia om när hon och maken skulle plocka äpplen. Det slutade med en rejäl kyss av ett elstängsel!

  Per Penna: Priset för att skörda äpplen

  En solklar septembermorgon beslöt min man och jag oss för att åka till en kohage där vi sett ett äppelträd med riktigt fina äpplen. Det tillhörde en kommunal lantbruksskola, men ingen verkade vilja ta hand om frukten.

  Vi gav oss av, iklädda gummistövlar, för vi visste att hagen var inhägnad med elstängsel. Väl framme skulle vi ta oss in och för min långbente man var det inga problem. Själv är jag utrustad med lite kortare ben, så min man satte försiktigt sin fot på eltråden så att jag skulle kunna kliva över.

  Jag slänger över ena benet, men just då tappar maken balansen och plötsligt har jag hamnat grensle över elen! Stöten var effektiv, kan jag meddela …

  Med mig grälande och maken skrattande kravlade jag mig loss och det slutade med att vi plockade en stor korg med äpplen som det blev både kräm och paj av. Gott för stunden, men stöten kommer jag aldrig att glömma …

  Pajsugen

   

  Välkommen med brev till Per Penna. Du får skriva om vad du vill och du får gärna skicka med bilder. Per Penna läser alla brev. De som får plats i tidningen honoreras.

  Mejla till: per.penna@egmont.se

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!