• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Uppgradera loppisfynden med nål och tråd!

  Våga sätta nålen i dina fyndade ­skatter från loppis och ­secondhand! Det går att ­brodera på både stort och smått och i vitt skilda material. Bara ­fantasin sätter gränser!

  Uppgradera loppisfynden med nål och tråd!

  Blommande skåpsdörrar

  Blommor i ulltråd har slagit ut på hålplåten som pryder det gamla skåpets dörrar och förvandlat en vanlig möbel till ett konstverk som för tankarna till en blomstrande äng. Hålplåt/perforerad plåt hittar man på de flesta byggvarubutiker.

  Så här gör du:
  Se först till att du har hålplåtar som passar dörrhålen i skåpet och gör broderiet innan du spikar fast plåtarna i dörrarna. Du hittar mönstret här nedan.

  De broderade blommorna ger den industriella hålplåten en mjuk och naturlig stil.

  Klicka på bilden för att förstora den.

  Inramade stygn

  En gammal tavla eller, som på bilden, en bit tapet satt i en gammal ram ges färg och struktur genom att du sätter nålen i den och syr stygn i mönstret.

  Så här gör du:
  För att tapeten inte ska gå ­sönder under arbetet bör den limmas på en tjockare kartong före brodering, dock ej så tjock att det blir svårt att sticka nålen igenom. Prova innan du limmar! Vill du vara riktigt ­noggrann kan du först göra broderiet på en likadan bit ­tapet, om du har tillgång till det, eller ett papper där du skissat av tavlans eller tapetens konturer. När du är nöjd med broderiet på skisspappret ­lägger du det ovanpå tapeten
  och sticker en nål genom ­hålen som ska användas, och på så sätt markerar du var du ska sy i tavlan.

  Utgå ifrån tapetens motiv och fyll i med passande stygn. Använd gärna ett satingarn för vacker glans.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!