Så gör du uteplatsen till ditt eget sommarparadis!

Den här sommaren tillbringar de flesta av oss på hemmaplan. Så passa på att göra balkongen eller uteplatsen till din egen sommardröm med plats för både vila och pyssel. Koppla av och njut bland blommor och mjuka kuddar!

Koppla av i vilstolen
Om du mest njuter ensam på uteplatsen eller balkongen – satsa på en riktigt skön vilstol, även om den tar plats. Här kan du ligga och läsa under varma dagar och koppla av under ljumma kvällar.

En lastpall som målats vit och ställts upp mot väggen får ge plats för sommarens blommor – pelargoner, heliotrop, lobelia och eldkrona. En ljusslinga ger trivsel kvällstid. Solcelldrivna slingor är enkla att hänga upp och kräver ingen el.

Mys med mjuka kuddar
Textilier och kuddar ger en ombonad känsla även utomhus och inbjuder till att slå sig ner. Fynda täcken och stuvbitar av tyg på loppis.

Så gör du uteplatsen till ditt eget sommarparadis!
Det är trevligt att handarbeta och pyssla under långa, ljusa dagar. Ta fram korgen med restgarner och virka små blommor och andra dekorationer att pryda kuddarna med.

Bädda in dig i blommor
Växter ger inte bara en ljuvlig sommarkänsla utan skyddar också balkongen mot insyn. Ge också plats för något ätbart – som här en uppstammad vinbärsbuske i kruka som inte tar mycket plats. Rosenskära, lavendel och solrosor är blommor som också lockar fjärilar och andra insekter. Ställ krukorna på golvet eller på en blomsterhylla, häng dem på räcket och fyll på där du kan. Knipsa också av några blommor till en söt bukett att ställa på bordet. Trätrall på golvet känns skönt för bara fötter.

Så gör du uteplatsen till ditt eget sommarparadis!
Fyll uteplatsen med blommor och skapa din egen oas!

Odla uppåt väggarna
Utnyttja väggarna för att skapa en skön, grön känsla om du har en liten balkong eller uteplats. Här finns inte bara plats för blommor utan också sallad och annat ätbart. Vägghyllan här är gjord av en delad lastpall, men det finns många färdiga odlingslådor att hänga upp eller ställa
i en smal hylla.

Fin förvaring med charm
En avlång pall och en trälåda är allt som behövs för att fixa en enkel hylla där du kan lägga ifrån dig sådant som inte behövs för stunden. På sidorna kan man sätta krokar och ovanpå finns plats för en blomma.

Så gör du uteplatsen till ditt eget sommarparadis!
Ont om plats? Glöm inte bort utrymmet som väggarna erbjuder!

Bygg en enkel bänk av lådor
Några stadiga trälådor blir enkelt en sittbänk. Vik ihop ett vadderat överkast eller en tjock filt att sitta på. Fyll på med några kuddar och sedan är det klart.

Hörnbänk med mycket plats
Stabila trälådor, som tål att sitta på, är användbara och ger enkelt sittplats för flera. Med en rejäl sittdyna och en mjuk kudde bakom ryggen sitter man riktigt bra. Fördelen är också att du enkelt kan anpassa bänkens storlek till din egen uteplats. Bänken är även en praktisk avställningsyta för tidningar och annat. På väggen hänger metallkrukor med blommor upphängda på krokar.

Så gör du uteplatsen till ditt eget sommarparadis!
Sittplatser fixar du enkelt själv med hjälp av gamla trälådor. Fyll upp med kuddor för optimal mysfaktor!
Annons
Scroll to Top