Du behöver
- 1 dl torkade röda linser
- 400 g fryst alaska pollock
- 1 st ägg
- 10 g fryst dill
- 1 tsk salt
- smör
Picklade grönsaker
2 dl Ljummet vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
0.5 st rödlök
150 g gurka
160 g fänkål
Till servering
4 st hamburgerbröd
4 msk majonnäs
Gör så här
Häll kokande vatten över linserna och låt stå 10 min.
Picklade grönsaker: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva löken ner i en skål och gurka och fänkål ner i en annan skål. Häll lite av lagen över löken och resten över gurkan och fänkålen. Låt stå framme till servering.
Häll av vattnet från linserna genom en sil. Mixa dem i en matberedare med knivblad. Lägg i fisken och mixa hastigt ihop till en färs.
Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt.
Forma smeten till biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör till fin färg på medelvärme.
Servera fiskbiffarna i hamburgerbröd med majonnäs och picklade grönsaker.