Fiskburgare med picklade grönsaker

Du behöver 1 dl torkade röda linser 400 g fryst alaska pollock 1 st ägg 10 g fryst dill 1 tsk salt smör Picklade grönsaker...

Du behöver

  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 g fryst alaska pollock
  • 1 st ägg
  • 10 g fryst dill
  • 1 tsk salt
  • smör

Picklade grönsaker

2 dl Ljummet vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
0.5 st rödlök
150 g gurka
160 g fänkål

Till servering

4 st hamburgerbröd
4 msk majonnäs

Gör så här

1

Häll kokande vatten över linserna och låt stå 10 min.

2

Picklade grönsaker: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva löken ner i en skål och gurka och fänkål ner i en annan skål. Häll lite av lagen över löken och resten över gurkan och fänkålen. Låt stå framme till servering.

3

Häll av vattnet från linserna genom en sil. Mixa dem i en matberedare med knivblad. Lägg i fisken och mixa hastigt ihop till en färs.

4

Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt.

5

Forma smeten till biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör till fin färg på medelvärme.

6

Servera fiskbiffarna i hamburgerbröd med majonnäs och picklade grönsaker.

Scroll to Top