• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kickstarta våren med frosttåliga godingar

  Visst händer det att längtan efter våren blir så stor att man börjar lite för tidigt och sätter ut en kruka på förstukvisten fastän frostrisken inte helt är över. För att strax överraskas av en lömsk, kall natt. Men det klarar dessa gulliga överlevare! Denna vecka frossar vi i årets tidiga, tåliga blommor.

  Kickstarta våren med frosttåliga godingar
  Skapa ett härligt vårarrangemang i en egenproducerad korg som formats av en bit hönsnät och därefter klätts in med björkris, mossa, näver och vide. Insidan har klätts in med en bit plast för att hålla tätt. Foto: Linda Sellman

  Äntligen är det dags att skaka om uteplatsen eller balkongen efter några månaders frånvaro av färg och blommor. Nu välkomnar vi vårens första tuffingar som, trots sin lite skira framtoning, med lätthet klarar både snöfall och frost. Penséer, förgätmigej, bellis, lökväxter och andra frosttåliga raringar som bjussar på den färg man har saknat.

  Vårvädret kan vara mycket skiftande, från varma och soliga dagar till kalla, grå och regnruskiga. Men trots att temperaturen kan krypa en bra bit ner under minusstrecket och snön hänger i luften så blommar de ändå villigt och lyser upp i den i övrigt färglösa vårträdgården.

  10 växter som tål frost

  Pensé. Foto: Linde Sellman

  Tusensköna. Foto: Getty Images

  Primula. Foto: Getty Images

  Förgätmigej. Foto: Getty Images

  Köver. Foto: Getty Images

  Murgröna. Foto: Getty Images

  Gyllenlack. Foto: Getty Images

  Alunrot. Foto: Getty Images

  Plättar i luften. Foto: Getty Images

  De flesta lökväxter, som exempelvis pärlhyacinter. Foto: Getty Images

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!