• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • De har varit bästisar hela livet!

  I tre generationer har deras familjer varit goda vänner. Monica Forsberg och Karin Klockare i Luleå är vänner för livet. Det var även deras föräldrar och nu även deras egna barn.

  De har varit bästisar hela livet!

  Det började med att de växte upp som grannar i Gammelstad, nära Grönlunds orgelfabrik, i Luleå. Monicas mamma och Karins pappa arbetade på samma ställe, på Tvättcentralen. Monica var dagbarn i Karins familj.

  Idag är Monica Forsberg 62 år och Karin Klockare 60 år och de bor fortfarande i Luleå. Monica ser vi till vänster på bilder och Karin till höger. 

  – Vi har alltid varit bästisar. Vi kommer att vara det hela vårt liv. Våra föräldrar umgicks och våra barn är goda vänner, så det är tredje generationen. Och nu kanske våra barnbarn också blir bästa vänner, säger de.
  Det går inte en vecka utan att de pratar med varandra. De promenerar mycket och pratar. Och så reser de ofta tillsammans, bara de två.
  – Vi har en gemensam historia som man ska var extra rädd om. Det har nog bidragit att vi har känt varandra sedan vi var små. Vänskap som vårdas under livets gång ger förutsättning för livslång vänskap i generationer, säger Karin.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!