Handduksträna dig i toppform!

Glöm dyra träningsredskap! En handduk är allt du behöver för att träna hela kroppen. Sofia Åhman bjuder här på ett perfekt pass att kicka igång hösten med.

Handduksträna dig i toppform!
Latsdrag

Sänk händerna bakom huvudet samtidigt som du sträcker handduken så mycket du kan. Kom upp till raka armar igen. Tänk på att hålla ditt huvud rakt så att du inte skjuter fram det. Här jobbar du med triceps och bröstryggen. Bröstet får en skön stretch och axlarna får den rörlighet de behöver. Upprepa 10 gånger.

Handduksträna dig i toppform!
Höftlyft med glid

Ligg på rygg med fötterna nära sätet. Lyft höften så högt du kan och placera höger fot på handduken. Glid med höger fot så att benet sträcks. Dra sedan tillbaka foten. Se till att hålla höften högt under hela övningen! Här tränas framför allt baksida lår och säte. Upprepa 10 gånger och byt sedan ben.

Handduksträna dig i toppform!
Mountain climbers

Stå i armhävningsposition med händerna på golvet (tyngre) eller på en stol (lättare). Sätt höger fot på handduken. Dra in höger knä så långt du kan under dig. Glid sedan tillbaka till utsträckt läge. Tänk på att hålla kroppen rak. Tränar främst bålen, men också bröst och axel. Upprepa 10 gånger och byt sedan ben.

Handduksträna dig i toppform!
Sidoböjningar

Stå med handduken på raka armar över huvudet. Fäll till sidan så att det sträcker i midjan. Kom tillbaka upp och upprepa på andra sidan. Tänk på att hålla kroppen rak och handduken spänd. Tränar midja och mage. Upprepa 10 gånger på varje sida.

Handduksträna dig i toppform!
Sidoutfall

Sätt höger fot på handduken. Böj vänster ben samtidigt som du glider ut med höger fot. Räta på vänster ben igen och glid tillbaka med höger fot. Här tränar du lår och säte. Upprepa 10 gånger och byt sedan ben.

Scroll to Top