• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Grannbarnen byggde ett hus till Mysan

  Enögda Mysan lever ett gott och stilla liv hos familjen Hedman i Björkhagen. Nyligen fick hon en present av barnen i grannskapet.

  Grannbarnen byggde ett hus till Mysan

  Det knackade på dörren hemma hos familjen Hedman nyligen och en granne undrade om de hade sett lådan som stod vid porten. Det visade sig vara en kattbostad som inretts av barnen i området.

  – Det värmde verkligen i hjärtat. Jag blir glad varje gång jag ser lådan, berättar Anne-Sophie Hedman för lokaltidningen Mitti.

  På kattlådan står det "Till katten med ett öga! Fast alla katter är välkomna". Mysan är en välkänd figur i Björkhagen och väldigt populär bland dem som bor i området. Hon är tre år gammal och har bott hos familjen Hedman i hela sitt liv.

  – Hon är verkligen en del av familjen, säger Anne-Sophie.

  För två år sedan hittade de henne utanför porten till huset i Björkhagen. Då hade Mysan blivit påkörd och ena ögat behövde opereras bort.

  – Nu är hon helt återställd. Hon är en väldigt stark katt, men det kan vara så att Mysan inte blir lika accepterad av andra katter för att hon bara har ett öga. Då känns det tryggt att de som bor i området bryr sig och har koll på henne, säger Anne-Sophie Hedman.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!