• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Det var kärlek vid första handslaget!

  Mitt under finalen av SVT:s populära gissningslek Vem bor här? gick en av deltagarna ner på knä och friade till en av medtävlarna. Det halvt skämtsamma frieriet blev allvar. Sandra Tauberman och Emil Ibjer har varit ett par sedan inspelningarna och bor nu växelvis i varandras fantastiska hus.

  Det var kärlek vid första handslaget!

  Sandra Tauberman, 43 år, och Emil Ibjer, 47 år, mötte varandra och kärleken i Vem bor här? som sändes i SVT i början av april.

  – Både jag och Sandra fick övertalas till att vara med i programmet, men jag är glad över att jag tackade ja. Annars hade vi inte träffats och då hade jag aldrig fått möta kvinnan i mitt liv, säger Emil och ger Sandra en kärleksfull blick.

  Vi är hemma hos det nyförälskade paret i Sandras fantastiska hus på Kirseberg i Malmö. Här låg tidigare restaurangen Anno 1900 och på väggen i rummet där vi sitter finns fortfarande en klocka kvar som användes för att tillkalla serveringspersonalen.

  Det var här som gissningsleken med fem skånska deltagare som visade upp sina hem verkligen hettade till mot slutet av programmet. Sandras hus var det sista som deltagarna besökte och när Emil fick se den smakfulla och vackra inredningen utbrast han spontant att han kunde tänka sig att gifta sig med den som bodde där.

  När det avslöjades att det var Sandra gick Emil mitt framför tv-kamerorna ner på knä och frågade om hon ville gifta sig med honom.


  Förälskad direkt


  – Men det var inte så spontant som det verkade. Jag blev förälskad i Sandra redan vid första ögonkastet och hade räknat ut att det var hon som bodde på Kirseberg, säger han med ett leende.

  De flesta som såg programmet uppfattade Emils frieri som ytterligare ett skämtsamt inslag, men nu kan vi berätta vad som hände efter att tv-kamerorna slocknat.

  – Jag storgrät på vägen hem från sista inspelningsdagen eftersom jag trodde att det var sista gången jag träffade Sandra, berättar Emil.

  Under vår intervju sitter Emil och Sandra tätt intill varandra och håller varandras händer. Det riktigt lyser om dem och de märks att de verkligen är förälskade. När vi träffas är det exakt på dagen ett halvår sedan de blev kära i varandra.

  – Jag blev kanske inte förälskad i Emil vid första ögonkastet som han blev i mig, men redan samma kväll, när vi besökte en av deltagarnas hem i Helsingborg, förstod jag det var något speciellt mellan oss. Jag tyckte Emil var mycket attraktiv, säger hon.

  Under de tre dagar som inspelningarna pågick kom de närmare och närmare varandra. Det fanns en kemi mellan dem som de båda tyckte var så påtaglig att det nästan gick att ta på den och de fick anstränga sig för att inte avslöja sina känslor för sina medtävlare i programmet och för tv-teamet.

  – Emil flirtade med mig hela tiden. Jag fick fräsa åt honom vid något tillfälle att han fick vara tyst, säger Sandra med ett skratt.

  När Sandra och Emil kom till inspelningarna av Vem bor här? i oktober förra året hade de aldrig tidigare träffat varandra eller någon av de andra tre deltagarna. Allt de fick veta om varandra var vad de hette och vad de jobbade med.


  Har antikaffär

  – Jag presenterades som brandman och det är jag också, men bara som deltidsbrandman. Min huvudsakliga sysselsättning är att jag driver byggnadsvårds- och antikaffären Spiken i Kistan i Lövestad.

  Allt Emil fick veta om Sandra var att hon arbetade som kvalitets- och utvecklingschef.

  – Men redan första gången jag hälsade på Sandra och tog henne i hand hände något. Man kan säga att det var kärlek vid första handslaget.

  Redan tidigt hamnade de bredvid varandra i den gamla folkvagnsbussen som programledaren Malin Olsson kör mellan deltagarnas hem i programmet.

  – Emil pratade hela tiden och jag tyckte han var fantastisk. Jag har dessutom alltid attraherats av rödhåriga män, säger Sandra med ett varmt leende.

  I efterhand har de båda kunnat konstatera att det var när de besökte en av deras medtävlares hem i Helsingborg som det på allvar tände till mellan dem.

  – På väg upp till lägenheten pratade vi om dejting och jag fick intrycket att Sandra var singel, vilket jag också var vid tillfället. Det gjorde mig glad eftersom jag då vågade fortsätta flirta med henne.

  – Det var då du sa till mig att du ville ha en stark kvinna som kunde matcha dig. Det attraherade mig, säger Sandra.

  Emil var först inte riktigt säker på var Sandra bodde. I början trodde han att hon kunde vara den som bodde i den i programmet så kallade "Asientrean" i Helsingborg.

  När de tävlande kom till Lövestad och Emils hem, som ligger i anslutning till affären Spiken i Kistan, var det solklart för Sandra att han bodde där. Hans inredning i 1950-talsstil och stora mängd samlarföremål och uppstoppade djur överväldigade såväl henne som de andra deltagarna.


  Vann 10 000 kronor

  Emil var den ende som gissade rätt var alla deltagarna bodde och vann därmed 10 000 kronor, men det var en klen tröst eftersom hans frieri riskerade att bli ett fiasko.

  – Precis efter att jag frågat Sandra om hon ville gifta sig med mig och när inspelningarna avslutats sa Malin Olsson "Ojdå, Sandra. Vad ska din sambo säga om det". Jag hade misstagit mig. Hon var inte singel och jag ville bara försvinna genom golvet.

  Det var därför som han började gråta i bilen på vägen hem till Lövestad. Men på natten fick han ett sms från henne där hon frågade om de kunde ta en fika tillsammans i Malmö dagen därpå.

  – Då tändes ett litet hopp, säger han.

  Fikastunden utvecklade sig till ett flera timmar långt möte och eftersom de inte ville skiljas från varandra fortsatte de kvällen på en krog.

  Sandra ringde sin bästa väninna och berättade att hon blivit blixtförälskad och ville ha råd och moraliskt stöd.

  – Min tidigare sambo hade redan förstått att något hänt eftersom jag pratade så mycket om Emil när jag kom hem efter första dagens inspelningar. Vår relation var ändå på väg att ta slut, säger hon.

  Tre veckor senare träffades de för första gången som ett par och sedan den dagen har de varit oskiljaktiga. Antingen träffas de hemma hos henne i Malmö eller hos honom i Lövestad, men de drömmer om att bo tillsammans och dela vardagen.

  – Jag är inte så nostalgisk så jag är inne på att vi gör oss av med de hus vi har i dag och skaffar oss ett nytt gemensamt. Det är en utmaning, men jag är inte rädd för utmaningar, säger Sandra och lägger armen om sin brandmans breda axlar.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!