• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jennifer fick tillbaka sin plånbok efter 22 år!

  På väg ut från en konsert i London kom Jennifer på att hon glömt sin plånbok under ett säte inne i arenan. Den var självklart borta när hon kom tillbaka. Hon stod ensam och strandsatt i den stora staden, för plånboken skulle hon tvingas vänta en evighet på att få tillbaka …

  Jennifer fick tillbaka sin plånbok efter 22 år!

  Jennifer Ellinge, 42, i Borås visar upp sin plånbok som hon blev av med i London för 22 år sedan.
  – Här är biljetten till konserten med bandet Oasis, skrattar hon och tömmer ut innehållet.
  Lika glad var hon inte den gången hon blev av med plånboken …

  Jennifer blev Oasis-fans för 25 år sedan och 1997 skulle hon se en konsert med bandet på Wembley i London.

  – När ingen av mina kompisar ville hänga på bestämde jag mig för att åka själv, säger Jennifer.
  Hon sparade och gnetade för att få pengar till konsertbiljetten och resan, samt en slant att shoppa för när hon nu var i London för första gången i sitt liv. Boende hade hon ordnat med hos kompisar.

  – Innan jag gick in på konserten handlade jag en t-shirt med Oasis-tryck och lite andra prylar som jag stoppade i en plastpåse tillsammans med min plånbok. Konserten var fantastisk, jag var helt exalterad.
  Så exalterad att hon glömde påsen med plånboken under sätet inne på arenan.

  – Jag upptäckte det på väg ut och sprang tillbaka – påsen vara borta. I plånboken hade jag hela min reskassa på 5 000 kronor vilket var oerhört mycket pengar för mig på den tiden. Nu hade jag inte ens pengar så att jag kunde ta mig tillbaka till lägenheten och jag hade ingen mobiltelefon.


  Vakterna på arenan gav henne rådet att planka in på tunnelbanan så att hon kunde ta sig tillbaka.

  – Genom att fråga människor lyckades jag till slut hitta rätt adress. Som tur var hade jag lagt mitt pass i resväskan och jag fick låna pengar av mina kompisar så att jag kunde ta mig tillbaka till Sverige.

  Utöver pengarna innehöll plånboken kontokort, legitimation och en del andra personliga saker.

  Med tiden förträngde hon händelsen. När det lokala bankkontoret ringde till henne i början av året och berättade att de fått in en plånbok som tillhörde henne förstod hon ingenting.

  – Jag har inte tappat någon plånbok, sa jag. Då förklarade de att det var en plånbok som jag tappat för över 20 år sedan i London och då förstod jag vad det handlade om.

  Några dagar senare återfick hon sin gamla plånbok, tillsammans med ett brev från Debby Smith som skickat den till Sverige. I brevet berättade Debby att det vara hennes båda barn, då 18 och 16 år gamla, som hade hittat plånboken i en papperskorg på tåget hem från samma konsert som Jennifer varit på. De förstod att ägaren inte var från England och hade gett sig tillbaka till arenan för att leta upp Jennifer, men det hade de förstås inte lyckats med.

  Debby gjorde också några fruktlösa försök att få tag i Jennifer, innan hon lade plånboken i en skänk. Där blev den liggande, tills det var dags för storstädning 21 år senare. Med hjälp av uppgifter på kontokorten skickade hon den till Jennifers bank i Sverige.

  – Jag har pratat med Debby och tackat henne för att hon skickade tillbaka den. Självklart fanns där inga pengar kvar, men allt annat fanns där. För mig var det som en nostalgisk resa tillbaka i tiden och jag tänker låta plånboken vara precis som den är.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!