• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Förbättra din hälsa med billiga medel!

  Drömmer du om ett sundare liv samtidigt som plånboken gapar tom? Inga problem – flera hälsoråd går att följa precis lika bra med en mindre budget.

  Förbättra din hälsa med billiga medel!

  Ät mer fisk

  Fisk är både nyttig och förhållandevis billig mat. Om budgeten är extra tajt kan det vara klokt att hoppa över dyrare fisksorter som torsk och lax och i stället inrikta sig på den minst lika nyttiga sejen och sillen. Bor du nära havet kan du ofta köpa fisk direkt från inkommande fiskebåtar till en ännu lägre slant.

  Träna gratis

  Naturen finns utanför din dörr och den är helt gratis att utnyttja som träningscenter. Bor du i stan – gör det till en sport att hitta den bästa parken för härliga promenader. Utnyttja trappor och parkbänkar som träningsredskap. Bor du på landet – hitta en närbelägen backe där du kan få upp pulsen eller en omkullvält trädstam som du kan göra armhävningar mot.

  Drick kranvatten

  Låt de dyra vattenflaskorna i butikerna stå och drick vatten från kranen. Nyttigare och mer ekonomisk törstsläckare är svår att hitta. Älskar du bubblor – investera i en sodastreamer. Det
  lönar sig på
  sikt.

  Planera dina inköp

  Lägg en kvart om dagen på att göra en sund matplan som du sedan handlar efter.
  Om du handlar utan inköpslista slutar det ofta med onödiga varor i korgen som du i värsta fall aldrig använder. Det är också lätt att låta sig lockas av kakor och godis till extrapris.

  Handla på nätet

  Att handla på internet är ett sätt att undvika impulsköp. Via olika hemsidor och appar kan du även köpa vällagad, överbliven mat och sallader från restauranger eller mat med kortare utgångsdatum till rena fyndpriser. Testa till exempel www.matsmart.se eller
  appen Karma om du har en smart telefon.

  Inför köttfria dagar

  Kött är dyrt och rött kött har dessutom visat sig vara cancerframkallande i flera studier. Så varför inte utelämna köttet från menyn några dagar i veckan? Förutom att förbättra din ekonomi och hälsa gör det även under för miljön.

  Hitta rätt tränings-center

  Om du helst tränar inomhus – var noga med att undersöka utbudet och gör prisjämförelser innan du köper ett träningskort. De flesta gym erbjuder en eller två gratis provtimmar innan du bestämmer dig. Utnyttja den möjligheten så är chansen större att du faktiskt använder träningskortet när du har köpt det.

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!