• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sticka finaste hjärtekudden!

  Visst blir man glad av den härliga hjärtekudden i rött och rosa? En fin färgklick i favoritfåtöljen. Du stickar den snabbt på stora stickor.

  Sticka finaste hjärtekudden!

  Mått:
  Ca 37 x 37 cm - överdraget passar till en kudde på 40 x 40 cm då det ska sträckas lite för att sitta fint på.

  Garnåtgång:
  200 g färg 3620, röd
  100 g färg 3755, cerise
  av Drops Andes från Garnstudio
  Stickor: Nr 8 – eller de stickor du måste använda för att få 11 maskor och 15 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
  RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
  Maskorna stickas räta på alla varv.

  MÖNSTER:

  Se diagram A.1. Hela diagrammet stickas i slätstickning. Stickas med 3 nystan så att man slipper långa trådhopp på avigsidan. Dvs det stickas med 1 nystan röd på varje sida av kuddöverdraget och 1 nystan cerise mitt på kuddöverdraget. Obs! För att slippa hål vid färgbyte måste trådarna tvinnas om varandra.

  TIPS:
  Om man vill kan hjärtat sys på med maskstygn efter att kuddöverdaget är färdigt. Då stickas det med rött över alla maskor, och hjärtat sys på med maskstygn efter diagram A.1 efteråt.

  Kuddöverdrag:
  Arbetet stickas fram och tillbaka på stickan och sys ihop till slut.
  Lägg upp 41 maskor på stickor nr 8 med rött. Sticka 2 varv rätstickning – se förklaring ovan. Sedan stickas det slätstickning med 2 kantmaskor i rätstickning i varje sida. Kontrollera stickfastheten!
  När arbetet mäter 9 cm (anpassa så att nästa varv stickas från rätsidan) stickas det sedan så här – läs mönstertips: Sticka 2 kantmaskor i rätstickning, 7 maskor slätstickning, sticka diagram A.1 (= 23 maskor), 7 maskor slätstickning och 2 kantmaskor i rätstickning. När A.1 är färdigt på höjden stickas det sedan i slätstickning och 2 kantmaskor i rätstickning, med rött. När arbetet mäter 37 cm sätts det 1 markör i varje sida av arbetet. Fortsätt till arbetet mäter 73 cm, sticka 2 varv rätstickning och maska av.

  Montering:
  Vik arbetet vid markörerna. Sy båda sidorna – sy i yttersta maskbågen av yttersta kantmaskan så att sömmen blir flat. Lägg in en kudde i överdraget och sy sedan ihop det i nederkanten.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!