• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Susanne delade drömvinsten med sin sjuka syster

  Susanne Ghandour har genom åren haft många drömmar som visat henne saker som kommer att hända. Så när hon en natt drömde att hon skulle vinna på Triss blev hon inte överraskad över att drömmen slog in – men att vinsten skulle bli 12 miljoner kronor kunde hon inte ana …

  Susanne delade drömvinsten med sin sjuka syster

  När Susanne Ghandour nyligen skrapade fram en vinst på 100 000 kronor i månaden i tio år på Klövertriss förändrade det livet inte bara för henne utan också för storasyster Mariana som Susanne bestämt sig för att dela storvinsten med.

  – Det känns väldigt bra att jag kan hjälpa min storasyster som har lidit av reumatism i flera år. Nu kan hon gå ned och jobba halvtid fram till pensionen. Pengarna är en trygghet i vardagen och hon och hennes man kan resa och unna sig lite extra, säger Susanne.

  Själv har hon i stort sett fortsatt att leva som vanligt. Susanne bor till exempel kvar i sin hyreslägenhet i Kalmar.

  – Visst unnar jag mig saker som resor och annat. Men när jag handlar köper jag helst det som har röda prislappar i affären. Köper jag något extravagant kan jag få dåligt samvete, precis som innan jag vann pengarna.

  Samtidigt berättar hon det bästa med vinsten är den ekonomiska bekymmerslösheten – att hon faktiskt inte behöver bry mig så mycket om ekonomin längre.

  – Jag har fått ett andrum i vardagen. Jag kan slappna av och ta dagen som den kommer. Det finns mer tid att vara med mina barn och barnbarn.

  Om vi backar bandet några år tillbaka i tiden, rättare sagt till början av 2000-talet, så var det annorlunda. Då hade Susanne precis skilt sig från sin man och hon märkte snabbt att det var betydligt tuffare ekonomiskt att vara ensamstående med tre barn än att leva i tvåsamhet. Hon fick verkligen vända på slantarna för att det skulle gå ihop.

  Några år senare kom ännu ett tungt bakslag i hennes liv. Hon drabbades av elakartad cancer och tumören krävde omedelbar operation.

  – Men genom hela sjukdomsförloppet hade jag trots allt en stark tro på att allt skulle gå bra, Och det visade sig att min känsla var rätt. Läkarna fick bort tumören och snart blev jag friskförklarad.
  I samband konvalescensen slutade hon sitt arbete som försäkringssäljare och tog istället jobb inom hemtjänsten.

  – Jag är ju utbildad undersköterska i botten och det var ju ingen vinstlott ekonomiskt, men jag trivdes bra ändå!

  Ekonomin fick dock ännu en törn eftersom 90 procents anställning i ett lågavlönat yrke inte ger några hisnande inkomster.

  – Om jag någon gång bjöd mina barn på restaurang så grävde det stora hål i plånboken. Samma sak om jag själv ville unna mig en resa eller något annat, då var det till att leva snålt de följande månaderna efteråt. På somrarna fick jag jobba extra för att ekonomin skulle gå ihop.


  Susanne i TV-studion.

  Susanne har i alla år kämpat för att till varje pris behålla sin mormors gamla hus på Öland, där hon brukar bo på somrarna. Men ett stort orosmoln var att det krävdes en del renoveringar och hon tvingades till slut ta ett lån på 100 000 kronor.

  – Det var pengar jag egentligen inte hade råd att låna, men vad skulle jag göra? Tur som var hjälpte mina snälla barn mig med avbetalningarna, eftersom de också gillar att bo här på somrarna.

  Susanne drömde om att hon en dag skulle vinna pengar som skulle förändra allting och rädda ekonomin. Och mycket riktigt. Natten till den 26 juli förra året drömde hon att en man stod framför henne och viftade med en trisslott. Mannen sa: "Susanne du är en vinnare! Du ska bara svara på några frågor först".

  – I drömmen tänkte jag: "Oj, ska det vara frågesport först, så typiskt?" Sedan var drömmen över.

  När hon vaknade nästa dag hade hon drömmen kvar i minnet och hon visste vad hon skulle göra – köpa en trisslott.

  Men först skulle hon äta lunch med sin syster som bor på en gård inte så långt från mormoderns hus på Öland. Efter det åkte båda till en butik i närheten och köpte var sin Klövertriss.

  – Innan jag skrapade sa jag till min syster att vi skulle dela om jag vann. Jag trodde på drömmen jag haft under natten och ville så gärna att hon också skulle få det lite bättre.

  Båda vann två nya lotter som de sparade.

  På kvällen blev Susanne, som då bodde i mormoderns hus, godissugen och åkte till den närbelägna macken. Hon löste in sin vinstlott och fick två nya som hon åkte hem med.

  – När jag skrapade fram tre klöver på en av lotterna förstod jag att det var en storvinst och kände hur pulsen steg. Jag åkte till min syster med lotten och vi ringde Svenska spel för att få vinsten bekräftad och veta vad den innebar.

  Hon skulle skrapa i tv och var garanterad 10 000 kronor i månaden i tio år.
  – Min intuition sa mig att jag skulle vinna betydligt mer. Men jag visste inte vilka nummer på lotterna jag skulle välja.

  Det rådde hon bot på genom att plocka fram sin drömdagbok som hon har i sitt nattduksbord. I den har hon fört anteckningar om sina nattliga drömmar sedan 1995.

  – Jag bläddrade igenom den och på ett ställe visade det sig att jag drömt om siffrorna 4 och 22 i samband med lotteri. Det avgjorde saken.

  Susanne började med att först skrapa fram tio års-vinsten och det såg ut som att drömmen om den där riktiga storvinsten skulle förbli en dröm. Men Susanne hade något annat på känn och blev överlycklig när hon skrapade fram tre rutor med 100 000.

  – Min första tanke var att "nu skulle jag kunna sluta jobba". Men jag trivs ju på min arbetsplats och valde att stanna kvar på halvtid.

  Men från april och fram till i höstas tog hon i alla fall tjänstledigt för att hjälpa till med renoveringen av mormoderns hus – och att försöka landa i allt som vinsten fört med sig.

  – Det har blivit nytt kök, ny toalett och en mysig vedspis i huset på Öland. Men det har blivit lite annat också. Ett par månader efter vinsten åkte jag med min väninna Karin till Krakow för att se och lyssna på en av mina favoriter, Andrea Bocelli.

  Ytterligare någon månad senare åkte Susanne till julskyltningen i Rom.

  – Och som julklapp förra året gav jag mig själv och mina tre barn med familjer en resa till Mallorca, det kändes bra att kunna bjuda dem på det! Och att resa är något jag gillar och det kommer jag göra mer av i framtiden, nu när jag faktiskt har råd, slår Susanne fast.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!