• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kärleken slog till på allvar på singelträffen!

  Både Aina och Krister var en aning tilltufsade efter flera spruckna relationer och hade gett upp hoppet om att hitta en livskamrat. Inte ens när de anmälde sig till singelträffen i Umeå hade de några förhoppningar. Med facit i hand visade det sig att de hade gruvligt fel…

  Kärleken slog till på allvar på singelträffen!

  Det har nu gått knappt två år sedan den där kvällen på singelträffen när de sågs för första gången och knappt noterade varandra. Nu sitter de hemma i soffan i den gemensamma lägenheten i Umeå. Håller ömt om varandra, småpussas lite och kastar kärleksfulla blickar åt varandra.

  På deras ringfingrar glittrar vigselringarna med samma guldiga glans som just nu präglar deras liv.

  – Vi har det underbart tillsammans och har inte bråkat en enda gång sedan vi träffades, säger Aina och Krister som gifte sig efter att ha känt varandra i drygt ett och ett halvt år.

  Aina kommer ursprungligen från Norge, men träffade sin svenska kärlek i Oslo som artonåring och flyttlasset bar över gränsen till Värmland. Hon gifte sig, fick en son och äktenskapet varade i sjutton år.
  Lite senare fann hon kärleken i en västerbottning och flyttlasset drog till Bjurholm.

  – Det varade i elva år. Efter det hade jag ett par kortare relationer som inte alls fungerade. Då bestämde jag mig för att det här med relationer var ett avslutat kapitel för min del. Det var singelliv som gällde.
  Men det var just en singelträff som skulle bli vändningen.

  – Jag hade en före detta arbetskamrat som också var singel och hon anmälde mig via en Facebook-grupp till en singelträff på ett kafé i Umeå. Jag var inte helt bekväm med det och tänkte tacka nej. Men när jag såg att det bara var åtta anmälda bestämde jag mig för att gå dit.

  Paret gör så mycket de kan tillsammans. Störst är intresset för att plocka svamp, fiska och allt som har med naturen att göra.

  Krister kommer från Kalix och hans relationshistorik är nästan identisk med Aina. Först ett äktenskap som kraschade och därefter gifte han sig en andra gång och skilde sig en andra gång. Sedan några korta relationer som inte blev något.

  – Men spruckna relationer innebär också att du lär dig mer om dig själv. Det stora felet är att man ofta tar varandra för givna och då blir det inte bra. När jag gick med i Facebook-gruppen Aktiva singlar i Umeå var det inte för att träffa kärleken utan för att skaffa nya vänner.

  Aina och Krister var bland de första som kom till träffen. De hälsade avvaktande på varandra.

  – Jag noterade att hon hade fantastiskt vackert hår, skrattar Krister.

  Nu kom det inte åtta, utan 30 personer, vilket gjorde Aina lite obekväm med situationen.

  – Jag såg Krister, men någon kärlek vid första ögonkastet var det inte. Han var som en i mängden.
  Det skulle dröja ytterligare några veckor innan det hettade till. Det gjorde det under de promenader för singlar som arrangerades genom Facebook-gruppen.

  – Aina och jag var de som höll högst tempo och det innebar att vi gick längst fram. Det roliga var att de andra i gruppen såg att vi var kära, men vi hade inte riktigt upptäckt det just då.

  När Krister skulle ordna en temamiddag för några vänner frågade han Aina under en promenad om hon ville komma och vara hans bordsdam. Det gick inte för hon skulle på afterwork och Krister blev en aning besviken. Men så frågade hon en gång till om datumet.

  Med husvagnen kan Aina och Krister vara ute i skog och mark så ofta de vill.

  – Jo, då går det bra eftersom middagen är på lördagen och jag ska i väg på fredagen, svarade Aina till Kristers glädje.

  De bestämde att träffas på tu man hand under Björkstamarknaden i Umeå på fredagseftermiddagen innan Aina skulle i väg på afterwork på kvällen.

  – Efter marknaden följde jag Aina till hennes bostad och vi skiljdes åt med en kyss, säger Krister som svävade som på små moln när han cyklade hemåt.

  På kvällen kom hans yngsta dotter och hennes sambo för att hälsa på. Krister erbjöd sig att bjuda ut dem på en bit mat. De anade föga att han hade en dold agenda...

  – Jag visste vart Aina skulle gå på afterwork och som av händelse valde jag samma restaurang, skrattar han.

  – Plötsligt stod han vid mitt bord och presenterade sin dotter och hennes sambo. Det var romantiskt, säger Aina.

  De träffades tidigt nästa morgon för att förbereda middagen och de hann även med att gå en promenad. Känslorna för varandra bara växte fram i den härliga vårsolen.

  Under middagen hade de bara ögon för varandra och hela nästa dag spenderade de tillsammans.
  – Då kändes det att man var kär på riktigt, säger Aina.

  Några veckor senare skulle hon flytta till ny lägenhet. Krister hjälpte henne med flyttbestyren och lite till…
  – Han följde med flyttlasset in, skrattar Aina. Sedan dess har vi inte varit ifrån varandra en enda dag.

   

  Krister friade vid köksspisen efter en middagsbjudning.

  I början av december förra året var det en ny temamiddag och Krister kallade Aina för frugan under samtal med vännerna, varpå det påpekades att de inte var gifta.

  – Då får vi väl ordna det, sa Krister.

  När gästerna gått och de höll på med disken föll Krister ned på knä vid köksspisen och friade.
  – Hon sa ja, skrattar han.

  Drygt tre veckor senare, den 27 december, gifte de sig på samma café där de mötts på den första singelträffen.

  Den här gången känner båda att det är en kärlek som kommer att hålla i sig livet ut.

  – Vi är så lika och delar intresset för skog, natur, fiske och så vidare, berättar Krister. Vi gör så gott som allting tillsammans. Ett förhållande bygger på samhörighet, inte att den ene sitter och väntar på den andre. Vid frukostrasten skickar jag alltid ett kärleks-sms till Aina och hon skickar ett tillbaka till mig. Det gör att man går omkring och är lycklig resten av dagen.

  -Här hemma skriver vi lappar med små kärleksmeddelande till varandra. Det är sådana saker som håller kärleken levande, säger paret som nu känner att de hittat rätt i livet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!