• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jessica O’Grady mördades med svärd - är ännu försvunnen

  Chris Edwards var en riktig kvinnotjusare och hade en affär med två av de unga servitriserna på restaurangen där han jobbade. När båda blev gravida samtidigt var han tvungen att välja. När kvinnan han ville välja bort, Jessica O'Grady, valde att fullfölja graviditeten slutade allt i en tragedi.

  Jessica O’Grady mördades med svärd - är ännu försvunnen

  Jessica O'Grady, 19, och hennes vänner hade den 6 maj 2006 en gemensam fest inför det stundande sommarlovet från universitetet i Omaha där hon utbildade sig till lärare. Jessica, som var gravid, bröt upp från vännerna efter att ha fått ett sms. Hon sa att hon skulle träffa sin före detta pojkvän Chris.

  Vännerna tog för givet att hon menade Chris Edwards, en jämnårig som också studerade på universitetet och arbetade på den restaurang där Jessica arbetade extra ibland.

  Sista gången hon sågs var när hon lämnade sin lägenhet och sina vänner klockan halv tolv på natten.
  Chris Edwards berättade för polisen att han varken sett Jessica eller hört något från henne under kvällen. Han hade själv varit på bio med en vän, vilket en övervakningskamera kunde bekräfta.

  Det fanns ingenting som pekade på att Jessica skulle ha försvunnit av fri vilja. Hon var en positiv och levnadsglad tjej enligt familj och vänner. Hon hade inte tagit några kläder eller andra personliga tillhörigheter med sig. Det noterades heller inga uttag på hennes bankkort och inga samtal eller meddelanden från hennes telefon registrerades dagarna efter försvinnandet.

  Polisen upptäckte att det fanns en annan Chris som hon varit tillsammans med tidigare. Han hette Chris Ryan och hade avtjänat ett två och ett halvt år långt fängelsestraff för våldtäkt. Varningsklockorna ringde.

  Men Chris Ryan visade sig ha ett vattentätt alibi när Jessica försvunnit.

  Många kvinnor

  Då de började undersöka Chris Edwards lite närmare visade det sig att han dejtat flera andra tjejer. En av dem hette Michelle, arbetade på samma restaurang, och var också gravid. Så även om han verkade ha alibi för kvällen och tiden när Jessica försvann, så blev han på nytt intressant. Det kom till polisens kännedom att de båda tjejerna visste om Chris dubbelspel. De fick också vetskap om att Jessica skulle ha berättat för Chris om sin graviditet.

  Vid de nya förhören med Chris Edwards pratade han om Jessica i både i nutid och dåtid, vilket utredarna tyckte lät märkligt.

  Chris Edwards bodde i ett källarutrymme med egen ingång hemma hos sin faster i en förort till Omaha i Nebraska. Utredarna åkte dit för att undersöka bostaden och frågade honom om det fanns någon del som han inte ville att de skulle titta i.

  – Helst inte i min säng och inte bland min camping-utrustning, svarade han.

  Och utredarna trodde att han trots allt hade något att dölja.

  Misstankarna förstärktes när det visade sig att han dagen efter Jessicas försvinnande handlat vit överstrykningsfärg i en butik.

  Vid närmare undersökning av väggarna och taket i hans rum upptäcktes att vissa delar nyligen målats över med ny vit färg. Under färgen fanns blodfläckar. Chris förklarade det med ett sår på ena fingret där han skurit sig.

  Utredarna fortsatte undersökningen av hans madrass och förstod varför Chris inte ville att de skulle titta i sängen. Den var full av stora blodfläckar.

  – Menstruationsblod, förklarade Chris.

  Men det var det inte såg utredarna direkt.

  När de fortsatte till garaget fanns där fullt av bevis för att ett mord begåtts. De hittade blod i Chris bil som inte var hans. De hittade även en spade och grässtrån på den som indikerade att den använts nyligen.

  Kroppen försvunnen

  Trots överväldigande bevisning var det ändå svårt för utredarna att kunna knyta Chris till att ha dödat Jessica eftersom de varken hade hennes kropp eller dna. En skallgångskedja drog igång letandet efter kroppen, men ingenting hittades.

  Med hjälp av tandborste, rakhyvel och underkläder från Jessicas hem lyckades dock utredarna få fram en dna-profil. Och den stämde överens med blodfläckarna som de hittat hemma hos Chris. Av blodstänkens placering kunde de också fastställa att Jessica huggits med en stor kniv.

  Någon sådant vapen fann de inte till att börja med. Men när utredarna återvände ett par dagar senare hittade de en låda med två svärd.

  – Hur dum är den här killen? Om det här är mordvapnen, varför hämtade han tillbaka dem till brottsplatsen? sa en av utredarna.

  Analys visade att svärden hade blod på sig som matchade Jessicas dna och hudavlagringar som tillhörde Chris Edwards. Detta ansåg åklagaren vara tillräcklig bevisning för att åtala Chris Edwards för mord på Jessica O'Grady, trots att ingen kropp återfunnits. Chris fortsatte dock neka till inblandning i hennes försvinnande.

  Åklagarens teori var att Chris egentligen inte varit så intresserad av Jessica, utan ville inleda ett mer seriöst förhållande med Michelle. När Jessica berättade om sin graviditet och att hon tänkte behålla barnet ställde det till problem. De hade bestämt att träffas hemma hos Chris och prata om saken, där hade någonting gått snett och han hade huggit henne till döds med svärden, åkt iväg och grävt ner kroppen någonstans.

  Trots att inte kroppen hittats var bevisningen så överväldigande att Chris Edwards dömdes till 100 års fängelse för andra gradens mord. Det var för övrigt första gången i staten Nebraskas historia som någon dömdes för mord utan att kroppen återfunnits.

  De anhöriga vädjade till Chris Edwards att berätta var han gömt kroppen, så att Jessica skulle kunna få en fridfull begravning.

  Han valde att tiga.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!