• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hemmets Journal utlyser novelltävling!

  Många läsare älskare noveller och tycker att det är bland det bästa i tidningen. En bra novell är en berättelse som berör och som bjuder på spännande, gripande och underhållande läsning. Formatet tilltalar många – man behöver helt enkelt inte vänta till nästa vecka för att få veta hur det går!

  Hemmets Journal utlyser novelltävling!

  ALLA KAN TÄVLA
  För att hitta det allra bästa i läsväg utlyser vi nu en tävling om den bästa sommarnovellen. Vi vet att det finns många begåvade skribenter i Sverige – både erkända författare och amatörförfattare som tidigare inte fått något publicerat. Vår tävling är öppen för alla. Vi letar efter spännande och bra läsning av högsta klass.
  De tre prisbelönta novellerna publiceras i Hemmets Journal under sommaren 2019.

  Första pris: 10 000 kronor
  Andra pris: 5 000 kronor
  Tredje pris: 3 000 kronor

  KVINNA I HUVUDROLLEN
  Vi vill ha en nyskriven novell med en kvinnlig huvudperson. Vårt enda krav när det gäller handlingen är att miljön är svensk sommar. Det är viktigt att novellen har en engagerande och spännande handling med trovärdiga huvudpersoner. Författarna bestämmer själva genre – det kan vara spänning , romantik eller drama.

  PUBLICERAS I HEMMETS JOURNAL
  Vinnarnovellerna kommer att publiceras i Hemmets Journal. Vi förbehåller oss rätten att köpa rättigheterna till icke prisbelönta noveller. Dessa noveller köps in för vanligt honorar. Icke använda manuskript returneras inte.

  Juryn består av:
  Fictionredaktör Veronica Trajkovski Malheden, chefredaktör Håkan Ström och författaren Lina Bengtsdotter.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!