Lär dig allt om de senaste trädgårdstrenderna

Äntligen är det dags att flytta ut och fixa i fint i trädgård och på uteplats. Av årets alla trender är det en som är viktigare än alla andra – gör som du vill! Använd din täppa för återhämtning, för odling, för umgänge, bara den är personlig och hållbar! 

Vi tar hand om småkrypen
Vi har insett att våra viktiga pollinerare har för få attraktiva växter och många har skaffat fler pollenrika växter till sin trädgård. Sådana är till exempel lavendel, kryddtimjan och bärbuskar.

Bina, fjärilarna och dess likar har dessutom svårare att hitta skydd och en boplats, på grund av förändringar i vår miljö och då är ett insektshotell ett mycket bra påfund. Där kan pollinerarna bo fint, och en sådan vill du gärna ha i din trädgård; bland annat bekämpar dessa insekter skadeinsekter. Det finns flera insektshotell på marknaden, men du kan också bygga ett själv. 

Lär dig allt om de senaste trädgårdstrenderna
Värna om insekterna i din trädgård och ge dem ett litet hem.
Foto: Blomsterlandet

Vi drömmer om växthus 
Växthustrenden tycks bara ha börjat. Fler och fler drömmer om ett växthus och kända profiler som formgivaren Hanna Wendelbo och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund visar upp sina fina växthus och gör oss gröna av avund. Det är helt okej att inte använda växthuset till odling, eller enbart odling, det får gärna användas som en matsal, ett meditationsrum eller till vad du vill.

 

Lär dig allt om de senaste trädgårdstrenderna
Ett rum som förlänger säsongen där du kan njuta tidig vår och sen höst. Inte så dumt…
Foto: Skånska Byggvaror

Vardagsrummet flyttar ut
Loungemöbler för utebruk blir mer och mer lika vardagsrummets möbler och vi fyller på med utebelysning och stora krukor och skaffar oss på så sätt ett rum för nedvarvning och umgänge även utomhus. Självklart äter vi alla måltider utomhus när vädret tillåter.

Lär dig allt om de senaste trädgårdstrenderna
Sköna möbler för en avslappnad stund på uteplatsen.
Foto: Ilva

Romantik!
Växter som gör oss nostalgiska, som underbara mormorsblommor, vill vi gärna ha omkring oss.

För fler heta trender inom trädgårdsvärlden plocka upp senaste nummret av Hemmets Journal i en butik nära dig.

 

Lär dig allt om de senaste trädgårdstrenderna
Doftpelargoner och begonia är heta trendväxter.
Foto: Blomsterfrämjandet
Scroll to Top