• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Leif har en tam älg i huset

  Leif har en tam älg i huset

  Älgparksägen Leif Lind och älgen Olivia har ett alldeles särskilt band sedan Leif tog in älgkalven i huset när hon var fem dagar gammal. Hon höll på att dö, eftersom hennes mamma inte hade tillräckligt med mjölk. I stället blev det nappflaska inne hos Leif i huset, där hon stannade i flera månader.

  Därefter tog det ett tag att lära sig vara ute bland de andra älgarna. I början var Olivia livrädd för dem. Men tryggheten från tiden med Leif sitter kvar. Varje dag vill Olivia ta sig en sväng in till Leif och hans fru som bor intill älgparken.

  – Hon vill gärna äta lite limpa eller äpplen men framför allt gillar hon blommor. Är det färska tulpaner som står på bordet så vill hon gärna ha dem, berättar Leif.

  Nu har Olivias kärvänlighet fångats på rörlig bild också. Och videoklippet från Gårdsjö älgpark i Uppland med den 350 kilo tunga älgen i villan som tjuvar färska tulpaner har blivit en succé på olika sociala medier. Leif Lind tar det med ro, medan hans fru är rädd att Olivia ska riva ner saker när hon klampar in.

  – Men hon är som en balettdansös. Hon går runt jätteförsiktigt. Hon hälsar på en kvart och sedan ska hon ut till de andra.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!