• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Podcasts dominerar - vi ger dig de bästa tipsen

  Podcasts, alltså radioprogram att streama och kunna lyssna på när du vill, dominerar just nu av alla medier.

  Hur lyssnar du? Var hittar du programmen för dig? Nedan listar vi tipsen.

  Podcasts dominerar - vi ger dig de bästa tipsen

  Allt mindre hör vi traditionell radio i samma utsträckning som tidigare. De senaste åren har istället podcasts helt dominerat medierna. Podcasts, eller poddar som de också kallas, är radioprogram skapade av privatpersoner, företag eller kändisar som streamas gratis via internet.

  Den snabba utvecklingen har lett till att det idag finns en podcast om nästan vad som helst. Allt från teknik, mat, intervjuer, träning, livsstil. Det finns garanterat något för dig!

  Hur komma igång och lyssna?

  De större och specialicerade poddarna har ofta en egen hemsida där du enkelt kan klicka på play och börja lyssna, då via dator, surfplatta eller telefon.

  Det smidigaste sättet är dock att lyssna direkt i appen "Podcasts". Denna app finns redan automatiskt i din smartphone. Där kan du enkelt skriva in ord i sökfältet där podcasts som matchar sökningen dyker upp. Sedan är det bara sätta igång och lyssna!

  För att du ska få komma igång med ditt podd-lyssnande har vi nedan listat fem podcasts.

  Anna Mannheimer och Mia Skäringer diskuterar vardagsbruset, anekdoter, att vara morsa och delar med sig av tankar och roliga reflektioner. En lättsam podcast som bjuder på flera skratt och kloka efterfunderingar. Perfekt att ha i bakgrunden när du plockar med annat!

  Du lyssnar via appen Podcasts, sök på Skäringer & Mannheimer.

  Sypodden drivs av mönsterkonstruktören Linnea Grunnesjö och inredaren Lizette Karrento. Här hålls intervjuer med personer som är verksamma i textilbranschen. Målet är att sprida kunskap om sömnad och bevara gamla hantverk.

  Du lyssnar via hemsidan www.sypodden.se eller via appen Podcasts, sök på Sypodden.

  Pensionärsvarning drivs av Olle Palmlöf och handlar om livet före döden, om ynglingar, förbluffande fakta och om lusten att vilja leva hela livet. Podcasten har släppts i 16 avsnitt och gästas av många svenska kändisar för att diskutera ämnet.

  Du lyssnar via hemsidan www.pensionarsvarning.se eller via appen Podcasts, sök på Pensionärsvarning.

  Värvet är den största svenska intervjupodden. Formatet är längre djupgående intervjuer med svenska kända profiler. Här finns någon av dina favoriter definitivt intervjuad. Tips är att söka på kändisens namn i sökfältet i appen Podcasts, så dyker avsnittet upp.

  Du lyssnar via appen Podcasts, sök på Värvet.

  Trädgårdspodden görs av bloggarna Åsa och Hanna. Här pratar de om tankar, känslor och drömmar i trädgården och om allt annat som hör trädgårdslivet till.

  Du lyssnar via hemsidan www.tradgardspodden.se eller via Appen podcasts, sök på Trädgårdspodden.


  Trevlig lyssning!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!