• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Pepparkaksglädje för hela härliga julen

  Det är trevligt att umgås och samtidigt pyssla med något. Här har vi kollegor från redaktionen haft en härlig eftermiddag tillsammans, med fritt skapande i pepparkaksdeg. Vad sägs om annorlunda pepparkakshus, en resväska, vimplar och glada gubbar. Använd ditt favoritrecept eller köp färdig deg. Arbeta i så fall gärna in mer mjöl i den färdiga degen, då blir figurerna stadigare.

  Pepparkaksglädje för hela härliga julen

  Tre glada pepparkaksgubbar blir fina upphängda på ett tygband.

  Ett band med vimplar på ett vackert tygband är både dekorativt och doftar ljuvligt! Dekorera med kristyr och fina bokmärken. Gör hålen med ett vasst föremål direkt när de kommer ut ur ugnen och fortfarande är mjuka. Trä igenom bandet och häng upp.

  Gör ett par söta tumvantar som ligger framme och doftar gott. Lite kristyr och band ger den rätta känslan.

  Enkla men nog så effektfulla blir fyrkantiga delar som dekoreras som julklappar med band och kristyr.

  En fin fågelholk kan vara ett trevligt alternativ till det traditionella pepparkakshuset. Ett par söta fåglar sitter i granriset tillsammans med en liten ljusslinga. Skär ut enligt mallen, dekorera de olika delarna när de svalnat, låt torka. Limma ihop delarna med smält socker.

  Ett litet drömlandskap med minipepparkakshus och granar. Sikta florsocker över det hela som nysnö. Placera glaskupan över, dekorera med ett tygband

  Kanske till någon som ska ut och resa? En liten resväska, packad med små paket. Adresslapp fästes i handtaget.

  Visst blir jultårtan vacker, omringad av en hel liten stad av fina husfasader. Mät omkretsen på din kakform och beräkna hur många hus du behöver. Dekorera dem med kristyr när de svalnat och tryck dem på plats i glasyren eller grädden.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!