• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gör det själv-tips: Pyssla med tapet och papper

  Det är roligt att förvandla saker! Gamla karamellburkar och förpackningar blir kalasfina med hjälp av lim och papper. Klä tidningsställen med en snygg tapet, gör en fin mobil eller skapa färgglada flaggor och vimplar. I tapetaffären kan man ofta köpa rullar med utgående mönster för en billig peng.

  Gör det själv-tips: Pyssla med tapet och papper

  Snyggt till tidningarna

  Bild 1290194

  Gör så här:

  Tidskriftshållare blir mer personliga med lite snyggt papper och självhäftande dekor. Burken som innehållit nötter blev fin till pennor med hjälp av tapet. Diska ur burken, pensla utsidan med hobbylim. Mät och klipp till papper och stryk på detta.

   

  Söt mönstrad mobil

  Bild 1290195

  Gör så här:

  En söt mobil får du genom att klippa ut ett antal runda delar, använd ett litet glas som mall. Limma ihop två delar med mönstret utåt. Lägg tre rundlar ovanpå varandra. Sy på maskin med raksöm genom de tre delarna, på mitten, lämna jämna avstånd och fortsätt till önskad längd. Vik ut delarna så att de bildar en boll.

   

  Eleganta askar

  Bild 1290196

  Gör så här:

  Gamla förpackningar blev så här fina med lite tapet och klistermärken. Pensla hobbylim på kartongen, fäst en sida i taget och klipp till rätt form, Låt tapeten gå runt kanterna med en halv centimeter.

  Burkar med guldkant

  Bild 1290197

  Gör så här:

  Två godisburkar med mjukt lock förvandlades enkelt med tapet, lite guldfärg och vaddkulor från hobbyaffären. Klipp ut kraftig kartong och limma på insida lock. Måla vaddkulorna och kanten av locket med hobbyfärg i guld, låt torka. Mät, klipp ut och limma fast tapet på lock och sidor. Limma fast vaddkulan på locket, använd hobbylim.

  Färgglada flaggor och vimplar

  Bild 1290198

  Gör så här:

  Dekorativt på väggen blir det med dessa flaggor, storlek ca A4. Vik ner 2 cm och limma fast en grillpinne i ovankant. Dekorera fritt, häng upp dem i ett fint snöre.

   

   

  Gör det själv-tipsen är hämtade ur Hemmets Journal nr 39 2015. Fler tips och pyssel, som de tapetklädda bokstäverna här nedan, hittar du där!

  Bild 1290199

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!