Här hittar du resten av Sandras meny:

Huvudrätt: Recept på pizza margherita

Efterrätt: Nyponsoppa med mandelbiskvier och syrlig mandelgrädde

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 3 matskedar olivolja
  • 1 hackad rosmarinkvist
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 teskedar salt
  • 100 gram smör
  • 1 deciliter hackade pistagenötter
  • 1 deciliter finriven parmesanost
  • 0.5 deciliter finhackad persilja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett djupt kryss i roten på den sköljda blomkålen (för att den ska bakas jämnare) och sätt med roten nedåt på ugnsfolie. Låt de fina bladen vara kvar.

2

Fördela olivolja, rosmarin, citronsaft och -skal samt salt över blomkålen. Förslut folien tätt omkring.

3

Sätt in i ugnen i en ugnsfast form och baka i 30 minuter.

4

Ta ut blomkålen, öppna upp folien och skeda över oljan och kryddorna.

5

Baka kålen i ytterligare 15 minuter tills den är gyllene och mjuk rakt igenom.

6

Bryn smöret. Skeda det över den bakade blomkålen.

7

Strössla över pistagenötter, parmesan och persilja.