-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Moccarulltårta med apelsinkräm
En vanlig drömtårta är förstås god som en dröm. Men här får den ännu godare smak av espresso och apelsin.
-
Aniskryddat fröknäcke
Fröknäcke har verkligen blivit populärt, men det är dyrt att köpa. Och att göra sitt eget är faktiskt så här enkelt. Majsmjölet är mjöl som görs av mald majs, och ska inte förväxlas med majsstärkelse.
-
Frukostbröd med havre och blåbär
Havre, solroskärnor och torkade blåbär är en god smakkombination i frukostbröd. Bröden går bra att frysa men bör sprödvärmas vid servering.
-
Knäckiga rutor
Att baka i långpanna är alltid praktiskt. De här småkakorna med havre, solroskärnor och mörk choklad är härligt knapriga och påminner lite om knäck.
-
Bovetescones med morötter och pumpakärnor
Bara att svänga ihop, klicka ut och grädda. Scones är verkligen perfekta bröd att njuta alldeles nybakta och varma under en lång helgfrukost. Med bovetemjöl får sconesen en något smuligare konsistens, men får å andra sidan god smak av det nötsmakande bovetet.
-
Nötbröd med mandelmjöl
Proteinrikt bröd som proppats med nyttiga frön, kärnor och nötter. Brödet är ett bra rostbröd som då blir frasigare i konsistensen.
-
Så blev Karolina av med förstoppning och ballongmage
Krånglig mage. Det är något som Karolina Stenqvist i Täby och närmare 1,5 miljoner svenskar besväras av. Men tack vare bra mat, träning och mjölksyrabakterier är Karolina idag så gott som besvärsfri.
-
23 rekonstruerade bilder på katter – nu och då
Mycket händer på några år. Eller? Här är 23 bilder på katter när de var små – och hur de är nu.
-
Min hund vill inte äta
Jag har en jaktlabrador som är dålig på att äta. Vi har gjort en veterinärundersökning men har inte hittat något. Det är varken fel på…
















