-
Anna: Sonens flytt till USA krossade mitt hjärta
Jag hade länge sett fram emot att bli den perfekta farmodern för mina barnbarn. Men en dag chockade min son mig med nyheten om att de skulle flytta till USA. Jag tappade livsgnistan totalt.
-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Hasselnötsbrownies
Det här receptet på brownies med choklad och rostade hasselnötter är verkligen förödande gott.
-
Fransk chokladkaka med konjaksfikon
Oemotståndlig kladdkaka med mustig chokladsmak. Fikon i konjak och en klick lättvispad grädde smakar härligt till.
-
Konjaksfikon
Vill du göra de här läckra fikonen i god tid låter du hela fikon dra i konjakslagen. Vill du göra dem samma dag som de ska avnjutas lägger du ner klyftade fikon i lagen.
-
Chokladglöggkaka med russin
Glögg och russin känns som givna smaksättare till julens kladdkaka. Chokladglasyr, pumpa- och granatäppelkärnor ger både en vacker och inte minst en knaprig och god topping.
-
Välkommen Roger Lundgren – Hemmets Journals nya hovexpert!
Roger Lundgren är chefredaktör för Kungliga magasinet och Hemmets Journals nya hovexpert. Vi hälsar honom välkommen och lär känna honom lite bättre med tre snabba frågor!
-
Benny Rosenqvists senaste seanschatt
Ewa Ros: Jag har haft väldigt speciella händelser med fåglar och jag undrar om du ser vem hälsningen/hälsningarna är ifrån, kram Benny: Kära Ewa!…
-
Quornbullar med torkad svamp
Köttbullar av quornfärs är fullt möjliga att göra. På julbordet känns en nordisk smaksättning med enbär och torkad svamp helt rätt. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.
-
Potatislåda med lök och tångkaviar
Tångkaviar påminner både i smak och utseende om stenbitsrom och passar perfekt ihop med potatis och lök. Här får den agera smaksättare i julens ?vegetariska Janssons frestelse?. För dig som tål laktos är det bara att byta ut de laktosfria produkterna.
-
Stiltonkräm
Du behöver 300 g stiltonost 2 dl turkisk yoghurt 1.25 dl torkade fikon fintärnade 1.25 dl valnötter delade Garnera med: färska fikon Gör så här…