-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Leif GW Persson lanserar brädspelet “GW:s brott”
Nu kan du testa om du är lika listig och strategisk som Sveriges mest kända kriminolog.
-
Kantarellchutney med tranbär
Spännande chutney som är ett gott tillbehör till höstens viltkött. Men chutneyn passar också bra till pannbiff, söndagsstek eller ugnsstekt kyckling med gräddsås.
-
Rotfruktsgratäng med kantareller och getost
Du behöver ca 7 dl färska kantareller gul lök smör 2 tsk timjan 500 g mjölig potatis stor morot stor palsternacka 1 bitar rotselleri 1…
-
Kantarellsallad med rökt sidfläsk
Matig höstsallad med rökt sidfläsk, äpple, korngryn och en god lingondressing.
-
Kantarellrulle med Västerbottenost
Den här matiga rulltårtan brukar jag servera tillsammans med kräftor. Men den passar också bra på en buffé, som kvällsrätt eller ihop med kallskuret och en sallad.
-
Parmesankex
Passar utmärkt att servera till soppa, men också att bjuda som drinktilltugg.
-
Krämig soppa med cannellinibönor
Kantarellsoppa med italiensk touch. Parmesankexen är goda att servera till soppan, annars passar det också bra att strö lite grovriven parmesanost över soppan, tillsammans med den övriga toppingen.
-
Kantarellpaj med taleggio
Höstpaj med kantareller, färsk rosmarin och smakrik ost. Taleggio är en halvmjuk kittost från Italien, men hittar du inte den fungerar det också bra med Brieost eller Camembert.
-
Så blir du kvitt sötsuget!
Suget efter sötsaker är medfött hos oss människor. Under vår uppväxt blir den söta smaken ofta förknippad med trygghet, glädje och belöning – men också problem. För vi vet ju att vi inte borde.

















