-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Testa klassisk Jansson med en twist!
Jag törs nästan lova att det här blir en ny julfavorit för många, en hederlig Janssons frestelse som helt enkelt blir extra god med kaviar, purjolök och dill.
-
Julens lysande stjärna finns för alla smaker
Julstjärnan är en av julens stora favoriter. Många älskar den röda färgen, så varm och stämningsfull. Men det finns verkligen något för alla – från gnistrande vita varianter till varmt kanelfärgade sorter.
-
Hemmets journals goda Juljansson
Du behöver större purjolökar smör ca 1 kg potatis av mjölig sort ask ansjovisfiléer 2 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1.5…
-
Gott vegetariskt tillbehör till julbordet
Rom, crème fraiche och rödlök, fast på vegovis, passar utmärkt på julbordet. För dig som inte vill ha vego fungerar vanlig löjrom eller stenbitsrom också jättebra. Det finns också vegansk caviar att få tag på i välsorterade butiker.
-
Festernas fest vill man inte missa!
När Christina Jarl serverade på en bankett i Stockholms stadshus gjorde hon det så bra att hon blev inbjuden att servera på självaste Nobelfesten! I år är hon med för trettonde gången. – På Nobelfesten vill man ju vara med. Det är verkligen festernas fest, säger Christina.
-
Rostad rotsellericarpaccio med tångkaviar
Du behöver 1 kg rotselleri 2 msk kallpressad rapsolja flingsalt och nymald svartpeppar 2 dl crème fraîche 100 g svart tångkaviar ca 2 dl hackad…
-
Härlig paj med brysselkål och päron
Under vintern känns det helt rätt att frossa i alla kålsorter, även i pajbaket.
-
Han har Majken att tacka för sitt liv!
Årets mottagare av Nobels fredspris, Doktor Denis Mukwege, har flera gånger varit nära att dö, första gången var han bara en vecka gammal. Men nyfödde Denis räddades till livet – av en svensk lärarinna!
-
Brysselkålspaj med päron och valnötter
Du behöver Botten 3 dl siktat dinkelmjöl 2 krm salt 150 g kallt smör 1 msk kallt vatten Fyllning 200 g färsk brysselkål ägg 250…

















